Forum

Powrót wolna ręka a termin zawarcia umowy

P.

Paweł .....

0

Jak wygląda termin zawarcia umowy w przypadku postępowania przeprowadzonego zgodnie z art. 305 pkt 2 udzielenie zamówienia z wolnej reki poniżej progów unijnych.
Jeśli po negocjacjach otrzymam w ustalonym terminie ofertę od jednego Wykonawcy z którym negocjowałem, to czy umowę mogę zawrzeć od razu czy też obowiązuje mnie terminy określone w art. 308 czyli w terminie nie krótszym niż 5 dni z uwzględnieniem komunikacji elektronicznej. A i jeszcze - czy zawiadamiam w jakiś sposób o wyborze najkorzystniejszej oferty, skoro w postępowaniu nie zamieściłem ogłoszenia o zamiarze zawarcia umowy (bo ni musiałem) i postępowanie nie było umieszczone na stronie ( bo też nie musiałem) Jeśli wg Was coś nie tak to proszę o sprostowanie mego toku myślenia.
Jak wygląda termin zawarcia umowy w przypadku postępowania przeprowadzonego zgodnie z art. 305 pkt 2 udzielenie zamówienia z wolnej reki poniżej progów unijnych. Jeśli po negocjacjach otrzymam w ustalonym terminie ofertę od jednego Wykonawcy z którym negocjowałem, to czy umowę mogę zawrzeć od razu czy też obowiązuje mnie terminy określone w art. 308 czyli w terminie nie krótszym niż 5 dni z uwzględnieniem komunikacji elektronicznej. A i jeszcze - czy zawiadamiam w jakiś sposób o wyborze najkorzystniejszej oferty, skoro w postępowaniu nie zamieściłem ogłoszenia o zamiarze zawarcia umowy (bo ni musiałem) i postępowanie nie było umieszczone na stronie ( bo też nie musiałem) Jeśli wg Was coś nie tak to proszę o sprostowanie mego toku myślenia.
0
2021-05-18 09:25 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

W zamówieniu z wolnej ręki nie ma ofert, więc nie ma czegoś takiego jak zawiadomienie o wyborze oferty, ani nie dokonuje się żadnego wyboru oferty. Umowę po negocjacjach i dostarczeniu dokumentów przez wykonawcę (jeżeli były wymagane) można podpisać w każdej chwili, nie ma tutaj żadnego Terminu związania ofertą.
W zamówieniu z wolnej ręki nie ma ofert, więc nie ma czegoś takiego jak zawiadomienie o wyborze oferty, ani nie dokonuje się żadnego wyboru oferty. Umowę po negocjacjach i dostarczeniu dokumentów przez wykonawcę (jeżeli były wymagane) można podpisać w każdej chwili, nie ma tutaj żadnego Terminu związania ofertą.
0
2021-05-18 09:31 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy