Forum

Powrót Niezgodność danych Wykonawcy

E.

Emilia .....

0

Prowadzimy obecnie postępowanie krajowe na podst. art. 275 ust. 1. Nie wiem jak wygląda to od strony Wykonawców, i w innych systemach, ale w systemie z którego my korzystamy każdorazowo przy każdej z ofert widoczna jest oferta podstawowa (wygenerowana przez system po uzupełnieniu ceny i pozostałych kryteriów oferowanych przez Wykonawców), która jest podpisana przez Wykonawcę oraz pozostałe dokumenty, w tym formularz ofertowy. W przedmiotowym postępowaniu w przypadku jednej z ofert w dokumencie nazwanym oferta podstawowa dane Wykonawcy są inne niż w formularzu ofertowym. Wszystkie dokumenty, w tym ta oferta podstawowa, podpisane są przez tę samą osobę. Co w takiej sytuacji powinniśmy zrobić? wezwać Wykonawcę do złożenia wyjaśnień dot. niezgodności danych? jak taką ofertę potraktować? Prawdopodobnie Wykonawca należy do grupy kapitałowej i nastąpiła omyłka przy uzupełnianiu danych, tak się domyślamy...
w informacji z otwarcia oraz informacji do Prezesa UZP wskazane zostały dane Wykonawcy z oferty podstawowej.
Prowadzimy obecnie postępowanie krajowe na podst. art. 275 ust. 1. Nie wiem jak wygląda to od strony Wykonawców, i w innych systemach, ale w systemie z którego my korzystamy każdorazowo przy każdej z ofert widoczna jest oferta podstawowa (wygenerowana przez system po uzupełnieniu ceny i pozostałych kryteriów oferowanych przez Wykonawców), która jest podpisana przez Wykonawcę oraz pozostałe dokumenty, w tym formularz ofertowy. W przedmiotowym postępowaniu w przypadku jednej z ofert w dokumencie nazwanym oferta podstawowa dane Wykonawcy są inne niż w formularzu ofertowym. Wszystkie dokumenty, w tym ta oferta podstawowa, podpisane są przez tę samą osobę. Co w takiej sytuacji powinniśmy zrobić? wezwać Wykonawcę do złożenia wyjaśnień dot. niezgodności danych? jak taką ofertę potraktować? Prawdopodobnie Wykonawca należy do grupy kapitałowej i nastąpiła omyłka przy uzupełnianiu danych, tak się domyślamy... w informacji z otwarcia oraz informacji do Prezesa UZP wskazane zostały dane Wykonawcy z oferty podstawowej.
0
2021-05-25 17:00 0

M.

Małgorzata .....

99

Może wykonawca zalogowany w systemie udostępnił złożenie oferty innemu wykonawcy, który widnieje w formularzu ofertowym, ja bym zapytała z uwagi na listę wykonawców biorących udział w postępowaniu i ewentualnie gdyby ta oferta została wybrana, to z kim będzie umowa?
Może wykonawca zalogowany w systemie udostępnił złożenie oferty innemu wykonawcy, który widnieje w formularzu ofertowym, ja bym zapytała z uwagi na listę wykonawców biorących udział w postępowaniu i ewentualnie gdyby ta oferta została wybrana, to z kim będzie umowa?
0
2021-05-26 09:28 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy