Forum

Powrót Postępowanie z art. 275 ust. 2

N.

Natalia .....

3

Witam,
moje pierwsze postępowanie prowadzone z art. 275 ust. 2 (możliwość negocjacji)
Czy w przypadku ewentualnego negocjowania w zaproszeniu do negocjacji określamy te same kryteria oceny ofert co w SWZ?
np. cena 60%, gwarancja 40%
Czy możemy w zaproszeniu wskazać, że będziemy tylko negocjować cenę i kryterium oceny ofert w tym wypadku będzie tylko cena, która będzie miała wagę 60%?

Sposób prowadzenia negocjacji - art. 289 ust. 5, czy mogę wskazać np. negocjacje będą prowadzone osobiście ?
Czy z negocjacji spisać wewnętrzny protokół?
Witam, moje pierwsze postępowanie prowadzone z art. 275 ust. 2 (możliwość negocjacji) Czy w przypadku ewentualnego negocjowania w zaproszeniu do negocjacji określamy te same kryteria oceny ofert co w SWZ? np. cena 60%, gwarancja 40% Czy możemy w zaproszeniu wskazać, że będziemy tylko negocjować cenę i kryterium oceny ofert w tym wypadku będzie tylko cena, która będzie miała wagę 60%? Sposób prowadzenia negocjacji - art. 289 ust. 5, czy mogę wskazać np. negocjacje będą prowadzone osobiście ? Czy z negocjacji spisać wewnętrzny protokół?
0
2021-05-26 14:28 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Zamawiający nie ma obowiązku negocjowania wszystkich kryteriów. Możecie zaprosić do negocjowania tylko ceny. Zasady punktacji i oceny zgodnie z SWZ. Dla pozostałych kryteriów pozacenowych pozostaje punktacja z pierwotnej oferty. Negocjacje mogą być prowadzone osobiście - należy w zaproszeniu wskazać miejsce i czas oraz które kryteria będziecie negocjować. My razem z zaproszeniem wysyłamy formularz oferty dodatkowej.
Zamawiający nie ma obowiązku negocjowania wszystkich kryteriów. Możecie zaprosić do negocjowania tylko ceny. Zasady punktacji i oceny zgodnie z SWZ. Dla pozostałych kryteriów pozacenowych pozostaje punktacja z pierwotnej oferty. Negocjacje mogą być prowadzone osobiście - należy w zaproszeniu wskazać miejsce i czas oraz które kryteria będziecie negocjować. My razem z zaproszeniem wysyłamy formularz oferty dodatkowej.
0
2021-05-27 09:37 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy