Forum

Powrót Brak możliwości otwarcia oferty

E.

Ewelina .....

0

Witam, podczas otwarcia ofert okazało się ,że nie można jednej z nich otworzyć. Moje pytanie co wpisać w informacji z otwarcia ofert? Czy wpisywać, że plik uszkodzony brak możliwości zapoznania się z oferta, a może w ogóle nie pisać nic o ofercie bo zgodnie z art. 222 ust. 5pkt 1 mowa jest o ofertach które zostały otwarte. Z góry dziękuję za pomoc
Witam, podczas otwarcia ofert okazało się ,że nie można jednej z nich otworzyć. Moje pytanie co wpisać w informacji z otwarcia ofert? Czy wpisywać, że plik uszkodzony brak możliwości zapoznania się z oferta, a może w ogóle nie pisać nic o ofercie bo zgodnie z art. 222 ust. 5pkt 1 mowa jest o ofertach które zostały otwarte. Z góry dziękuję za pomoc
0
2021-05-31 18:37 0

B.

Beata .....

4

dzień dobry. miałam dzisiaj podobny przypadek, ale uznałam, ze to, co wpłynęło (po odszyfrowaniu jakiś xades nawet nie wiadomo, czy na to postępowanie) wiec uznałam, iż nie mam oferty, gdyż nawet nie jest to dokument do odczytania na zasadzie: kto złożył ofertę, cena i inne dane wymagane w ofercie, punktowane w kryteriach. nie wiem nawet np. czy wykonawca był 1 czy więcej podmiotów np. konsorcjum. ktoś telefonicznie - zaszyfrował jeden xades i go wysłał. czytałam, ze w tej sytuacji nawet nie zgłaszam do prezesa UZP informacji o złożonych ofertach - bo nie mam danych, aby taka informacje podać (nie mam wykonawcy, nie mam kwoty itp.) unieważniam z tego powodu, ż nie wpłynęły oferty. I ponawiam zaraz postępowanie. napisałam: Wskazać jednocześnie należy, że zgodnie z art. 254 ustawy Pzp. postępowanie o udzielenie zamówienia musi zakończyć się zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego albo unieważnieniem postępowania. W niniejszym postępowaniu nie złożono zatem żadnej oferty, której uwzględnienie mogłoby zakończyć się zawarciem umowy u udzielenie zamówienia.
Zamawiający zmuszony jest więc unieważnić przedmiotowe postępowanie.
dzień dobry. miałam dzisiaj podobny przypadek, ale uznałam, ze to, co wpłynęło (po odszyfrowaniu jakiś xades nawet nie wiadomo, czy na to postępowanie) wiec uznałam, iż nie mam oferty, gdyż nawet nie jest to dokument do odczytania na zasadzie: kto złożył ofertę, cena i inne dane wymagane w ofercie, punktowane w kryteriach. nie wiem nawet np. czy wykonawca był 1 czy więcej podmiotów np. konsorcjum. ktoś telefonicznie - zaszyfrował jeden xades i go wysłał. czytałam, ze w tej sytuacji nawet nie zgłaszam do prezesa UZP informacji o złożonych ofertach - bo nie mam danych, aby taka informacje podać (nie mam wykonawcy, nie mam kwoty itp.) unieważniam z tego powodu, ż nie wpłynęły oferty. I ponawiam zaraz postępowanie. napisałam: Wskazać jednocześnie należy, że zgodnie z art. 254 ustawy Pzp. postępowanie o udzielenie zamówienia musi zakończyć się zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego albo unieważnieniem postępowania. W niniejszym postępowaniu nie złożono zatem żadnej oferty, której uwzględnienie mogłoby zakończyć się zawarciem umowy u udzielenie zamówienia. Zamawiający zmuszony jest więc unieważnić przedmiotowe postępowanie.
0
2021-05-31 19:36 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy