Forum

Powrót Oświadczenie art 125

M.

Marta .....

0

Witam mam pytanie:
wykonawca złożył wraz z ofertą na przygotowanym wzorze oświadczenie na pods. art. 125 że nie podlega wykluczeniu i spełnia warunki udziału w postępowaniu, wezwałam wykonawcę do złożenia podmiotowych środków dowodowych, między innymi miał złożyć oświadczenie o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez zamawiającego (na podstawie § 2 ust. 1 pkt 7 oraz § 3 rozporządzenia); nie przygotowałam wzoru takiego oświadczenia jako załącznika o SWZ. Wykonawca wykorzystał wzór oświadczenia, które złożył wraz z ofertą wypełnił z datą bieżącą i na końcu dopisał zdanie "Oświadczam, iż informacje zawarte w niniejszym oświadczeniu są aktualne" - czy jest to poprawne?
Witam mam pytanie: wykonawca złożył wraz z ofertą na przygotowanym wzorze oświadczenie na pods. art. 125 że nie podlega wykluczeniu i spełnia warunki udziału w postępowaniu, wezwałam wykonawcę do złożenia podmiotowych środków dowodowych, między innymi miał złożyć oświadczenie o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez zamawiającego (na podstawie § 2 ust. 1 pkt 7 oraz § 3 rozporządzenia); nie przygotowałam wzoru takiego oświadczenia jako załącznika o SWZ. Wykonawca wykorzystał wzór oświadczenia, które złożył wraz z ofertą wypełnił z datą bieżącą i na końcu dopisał zdanie "Oświadczam, iż informacje zawarte w niniejszym oświadczeniu są aktualne" - czy jest to poprawne?
0
2021-06-01 14:06 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Jeżeli nie wskazała Pani odrębnego wzoru to wydaje się, że tak złożone oświadczenie powinno być prawidłowe.
Jeżeli nie wskazała Pani odrębnego wzoru to wydaje się, że tak złożone oświadczenie powinno być prawidłowe.
0
2021-06-01 14:24 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy