Forum

Powrót udostępnienie ofert - tajemnica przedsiębiorstwa

A.

Anna .....

0

Dzień dobry. Wykonawca, który nie brał udziału w postępowaniu przysłał mi w mailu prośbę o udostępnienie wszystkich ofert. Nie powołał się na żaden artykuł. Na jakiej podstawie udostępniam dokumenty, o dostępie do informacji publicznej czy 74 ust. 1 pzp?
Wykonawca biorący udział w postępowaniu skorzystał z opcji na platformie zamówieniowej i umieścił formularz cenowy jako "niejawna część oferty". W formularzu nie ma nic oprócz cen jednostkowych produktów i nazw produktów. Czy mogę udostępnić ten formularz innym wykonawcom, pomimo że wykonawca uznał go za niejawny?
Dzień dobry. Wykonawca, który nie brał udziału w postępowaniu przysłał mi w mailu prośbę o udostępnienie wszystkich ofert. Nie powołał się na żaden artykuł. Na jakiej podstawie udostępniam dokumenty, o dostępie do informacji publicznej czy 74 ust. 1 pzp? Wykonawca biorący udział w postępowaniu skorzystał z opcji na platformie zamówieniowej i umieścił formularz cenowy jako "niejawna część oferty". W formularzu nie ma nic oprócz cen jednostkowych produktów i nazw produktów. Czy mogę udostępnić ten formularz innym wykonawcom, pomimo że wykonawca uznał go za niejawny?
0
2021-06-02 07:32 0

D.

Dominika .....

85

uzasadnienie TP musi być konkretnie opisane. jeżeli uważacie, że nieskutecznie utajnił ofertę odtajniacie ją. o udostępnienie ofert może się zwrócić nawet przysłowiowy kowalski. Jeżeli użył chociażby słów "ustawy prawo zamówień" trzymałabym się terminów ustawowych Pzp. jeżeli nie użył chociażby nawiązania do Pzp potraktowałabym jako wniosek o udostępnienie informacji publicznej i jej terminy. Jednak chyba nie ma co przedłużać udostępniania.
uzasadnienie TP musi być konkretnie opisane. jeżeli uważacie, że nieskutecznie utajnił ofertę odtajniacie ją. o udostępnienie ofert może się zwrócić nawet przysłowiowy kowalski. Jeżeli użył chociażby słów "ustawy prawo zamówień" trzymałabym się terminów ustawowych Pzp. jeżeli nie użył chociażby nawiązania do Pzp potraktowałabym jako wniosek o udostępnienie informacji publicznej i jej terminy. Jednak chyba nie ma co przedłużać udostępniania.
0
2021-06-02 09:01 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy