Forum

Powrót PROBLEM!- Warunki udziału/kryteriu oceny ofert

I.

Ilona .....

5

Witam, otrzymałam właśnie od firmy która pomaga nam w przygotowaniu przetargu na zadanie utworzenie i prowadzenie PSZOK na terenie Gminy SWZ moim zdanie z warunkami ograniczającym konkurencję ale jeżeli możecie proszę was o radę:

Warunki dotyczące potencjału technicznego:
1) Wykonawca oświadczy, że dysponuje następującym potencjałem technicznym:
a. gruntem na terenie miasta ...... lub w miejscowościach przylegających przeznaczonym na działalność: tereny przemysłowe, składowe, gospodarka komunalna);

Oraz opis kryteriów oceny ofert:
Cena 80 %
lokalizacja PSZOK- 20% gdzie:
PSZOK zlokalizowany w miejscowości X – 20 pkt,
PSZOK zlokalizowany poza miejscowością X – 0 pkt.
Witam, otrzymałam właśnie od firmy która pomaga nam w przygotowaniu przetargu na zadanie utworzenie i prowadzenie PSZOK na terenie Gminy SWZ moim zdanie z warunkami ograniczającym konkurencję ale jeżeli możecie proszę was o radę: Warunki dotyczące potencjału technicznego: 1) Wykonawca oświadczy, że dysponuje następującym potencjałem technicznym: a. gruntem na terenie miasta ...... lub w miejscowościach przylegających przeznaczonym na działalność: tereny przemysłowe, składowe, gospodarka komunalna); Oraz opis kryteriów oceny ofert: Cena 80 % lokalizacja PSZOK- 20% gdzie: PSZOK zlokalizowany w miejscowości X – 20 pkt, PSZOK zlokalizowany poza miejscowością X – 0 pkt.
0
2021-06-08 10:39 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Nie widzę tutaj, nic ograniczającego konkurencję. Podstawa dysponowania gruntem może być różna: prawo własności, dzierżawa lub inna umowa. Przy usługach tego rodzaju lokalizacja ma bardzo duże znaczenie - podobnie jak przy usługach parkowania holowanych pojazdów, czy usługach pocztowych. Proszę sprawdzić jakie kryteria przy takich postępowaniach dają inni zamawiający.
Nie widzę tutaj, nic ograniczającego konkurencję. Podstawa dysponowania gruntem może być różna: prawo własności, dzierżawa lub inna umowa. Przy usługach tego rodzaju lokalizacja ma bardzo duże znaczenie - podobnie jak przy usługach parkowania holowanych pojazdów, czy usługach pocztowych. Proszę sprawdzić jakie kryteria przy takich postępowaniach dają inni zamawiający.
0
2021-06-08 10:51 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy