Forum

Powrót art. 95 ustawy pzp a weryfikacja obowiązku przez Zamawiajacego

N.

Natalia .....

3

Dzień dobry,
proszę o opinię czy Zamawiający musi weryfikować zatrudnienie osób na podstawie stosunku pracy?
Czy tylko wskazać sposób ewentualnej weryfikacji (art. 95 ust. 2 pkt 2)?
Kiedyś w SIWZ osobiście dawałam zapis, że w terminie 3 dni od dnia podpisania umowy Wykonawca przedkłada oświadczenie z wykazem osób itd. (wymiar etatu, czynności itd.)
Aktualnie koleżanka stosowała zapis ogólny typu "Wykonawca zobowiązany będzie do przedstawienia - na każde żądanie Zamawiającego, jednak nie częściej niż raz w miesiącu - imiennej listy osób ..........."
Co uważają Państwo na ten temat?
Dzień dobry, proszę o opinię czy Zamawiający musi weryfikować zatrudnienie osób na podstawie stosunku pracy? Czy tylko wskazać sposób ewentualnej weryfikacji (art. 95 ust. 2 pkt 2)? Kiedyś w SIWZ osobiście dawałam zapis, że w terminie 3 dni od dnia podpisania umowy Wykonawca przedkłada oświadczenie z wykazem osób itd. (wymiar etatu, czynności itd.) Aktualnie koleżanka stosowała zapis ogólny typu "Wykonawca zobowiązany będzie do przedstawienia - na każde żądanie Zamawiającego, jednak nie częściej niż raz w miesiącu - imiennej listy osób ..........." Co uważają Państwo na ten temat?
0
2021-06-09 13:24 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

wiem, że w ogłoszeniu o wykonaniu umowy będzie pytanie czy było to weryfikowane. Ja biorę wykaz, chociaż zdarzały mi się postępowania gdzie pisałam tylko że zastrzegam możliwość (to było przy starej ustawie).
wiem, że w ogłoszeniu o wykonaniu umowy będzie pytanie czy było to weryfikowane. Ja biorę wykaz, chociaż zdarzały mi się postępowania gdzie pisałam tylko że zastrzegam możliwość (to było przy starej ustawie).
0
2021-06-09 13:46 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy