Forum

Powrót Ogłoszenie o wykonaniu umowy

M.

Monika .....

28

1.. Czy w miejscu termin wykonania umowy w przypadku robót budowlanych należy wpisać datę sporządzenia protokołu odbioru zadania?
2. Jak należy rozumieć zapis czy podczas realizacji zamówienia zamawiający uwzględnił przewidziane w zawartej umowie (i wybiera się stosowny zapis np. zatrudnienie na umowę o pracę). Kiedy jednak wypełnia się ogłoszenie jest zdanie " Podczas realizacji zamówienia zamawiający kontrolował przewidziane w zawartej umowie wymagania:" i wybiera się odpowiednie okienko. (chodzi o zatrudnienie na umowę o pracę). Jeśli w umowie są zapisy dotyczące zatrudnienia o pracę ale zamawiający nie kontrolował tego to zaznaczyć nie dotyczy? Początkowo myślałam że chodzi ogólnie czy zostaly zawarte jakieś postanowienia z rozwijanej listy ale przy wypełnianiu pytanie jest inaczej sformułowane tj. dotyczy kontroli.
1.. Czy w miejscu termin wykonania umowy w przypadku robót budowlanych należy wpisać datę sporządzenia protokołu odbioru zadania? 2. Jak należy rozumieć zapis czy podczas realizacji zamówienia zamawiający uwzględnił przewidziane w zawartej umowie (i wybiera się stosowny zapis np. zatrudnienie na umowę o pracę). Kiedy jednak wypełnia się ogłoszenie jest zdanie " Podczas realizacji zamówienia zamawiający kontrolował przewidziane w zawartej umowie wymagania:" i wybiera się odpowiednie okienko. (chodzi o zatrudnienie na umowę o pracę). Jeśli w umowie są zapisy dotyczące zatrudnienia o pracę ale zamawiający nie kontrolował tego to zaznaczyć nie dotyczy? Początkowo myślałam że chodzi ogólnie czy zostaly zawarte jakieś postanowienia z rozwijanej listy ale przy wypełnianiu pytanie jest inaczej sformułowane tj. dotyczy kontroli.
0
2021-06-11 08:06 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

ad.1 jeśli odebrano bez uwag i jakichkolwiek warunków
ad. 2 jeśli to RB to należąło uwzglęnić art. 95. Co do kontroli - to wątek już był. Są dwie linie:
- jedna mówi mogłaś a nie musiałaś
- druga skoro zapisałaś to trzeba było przynajmniej raz
sama wybierz :)
Ja jeszcze nie skończyłem umowy w npzp, ale skoro wymagam listy pracowników to uważąm, że kontrolowałem.
ad.1 jeśli odebrano bez uwag i jakichkolwiek warunków ad. 2 jeśli to RB to należąło uwzglęnić art. 95. Co do kontroli - to wątek już był. Są dwie linie: - jedna mówi mogłaś a nie musiałaś - druga skoro zapisałaś to trzeba było przynajmniej raz sama wybierz :) Ja jeszcze nie skończyłem umowy w npzp, ale skoro wymagam listy pracowników to uważąm, że kontrolowałem.
0
2021-06-11 09:07 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy