Forum

Powrót ZMIANY W PRZEDMIOCIE ZAMÓWIENIA

M.

Marcjanna .....

3

DOSTAWA/ PRÓG KRAJOWY
Dzień dobry,
w trakcie zadawania pytań okazało się, że jeden z zapisów z dokumentacji technicznej jest do poprawienia. Przez tę zmianę niestety muszę wprowadzić zmiany w SWZ, ogłoszeniu oraz wzorze umowy, jednak zastanawiam się co z dokumentacją techniczną? Czy mam wystąpić do projektanta z prośbą o poprawę tego zapisu, czy wystarczającym będzie zapis w odpowiedziach, ze "zamawiający wprowadza zmianę w pkt. X redagując zapis ...." ?

Kolejne pytanie dotyczy terminów,
ogłoszenie: 9 czerwca
termin składania ofert: pierwotnie 17 czerwca, jednak przez zmiany wydłużę do 18 czerwca.
Rozumiem, że termin składania zapytań to cały 14 czerwca, a ja mam czas na odpowiedź już po zmianie do 17 czerwca?
DOSTAWA/ PRÓG KRAJOWY Dzień dobry, w trakcie zadawania pytań okazało się, że jeden z zapisów z dokumentacji technicznej jest do poprawienia. Przez tę zmianę niestety muszę wprowadzić zmiany w SWZ, ogłoszeniu oraz wzorze umowy, jednak zastanawiam się co z dokumentacją techniczną? Czy mam wystąpić do projektanta z prośbą o poprawę tego zapisu, czy wystarczającym będzie zapis w odpowiedziach, ze "zamawiający wprowadza zmianę w pkt. X redagując zapis ...." ? Kolejne pytanie dotyczy terminów, ogłoszenie: 9 czerwca termin składania ofert: pierwotnie 17 czerwca, jednak przez zmiany wydłużę do 18 czerwca. Rozumiem, że termin składania zapytań to cały 14 czerwca, a ja mam czas na odpowiedź już po zmianie do 17 czerwca?
0
2021-06-14 07:55 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

do pierwszego - wystarczy szczegółowy zapis zmian, bez potrzeby poprawy całej dokumentacji
do drugiego - tak, termin zapytań nie ulega zmianie
do pierwszego - wystarczy szczegółowy zapis zmian, bez potrzeby poprawy całej dokumentacji do drugiego - tak, termin zapytań nie ulega zmianie
0
2021-06-14 07:59 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy