Forum

Powrót Odwołanie - czy przedłużyć termin składani i otwarcia ofert

A.

Aleksandra .....

3

Dzień dobry... Wniesiono odwołanie i mam kilka pytań:
1)Czy w przypadku wniesienia odwołania na zapisy SWZ należy przesunąć termin składania i otwarcia ofert? Jeśli tak, to o jaki czas?
2) Czy normalnie udzielam też odpowiedzi na zadane do postępowania pytania i w razie konieczności przesuwam termin?
3) Zgodnie z ustawą przekazuję kopię odwołania innym uczestnikom, ale jest przed otwarciem ofert więc komu? Tym, którzy zadali pytania do postępowania? Czy tylko umieszczam informację na stronie zamawiającego i miniPortalu?
Czytam ustawę i nie mogę nic znaleźć :-(
Dzień dobry... Wniesiono odwołanie i mam kilka pytań: 1)Czy w przypadku wniesienia odwołania na zapisy SWZ należy przesunąć termin składania i otwarcia ofert? Jeśli tak, to o jaki czas? 2) Czy normalnie udzielam też odpowiedzi na zadane do postępowania pytania i w razie konieczności przesuwam termin? 3) Zgodnie z ustawą przekazuję kopię odwołania innym uczestnikom, ale jest przed otwarciem ofert więc komu? Tym, którzy zadali pytania do postępowania? Czy tylko umieszczam informację na stronie zamawiającego i miniPortalu? Czytam ustawę i nie mogę nic znaleźć :-(
0
2021-06-15 09:19 0

R.

Radosław .....

17

1) jeśli masz jeszcze duży zapas czasu do składania ofert np 20 dni to możesz poczekać ze zmianą terminu, może po uwzględnieniu odwołania (nawet w części) wykonawca wycofa odwołanie
2) udzielasz odpowiedzi na pytania, zmieniasz SWZ, przesuwasz termin jeśli jest to niezbędne
3) publikujesz na www.
1) jeśli masz jeszcze duży zapas czasu do składania ofert np 20 dni to możesz poczekać ze zmianą terminu, może po uwzględnieniu odwołania (nawet w części) wykonawca wycofa odwołanie 2) udzielasz odpowiedzi na pytania, zmieniasz SWZ, przesuwasz termin jeśli jest to niezbędne 3) publikujesz na www.
0
2021-06-22 21:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy