Forum

Powrót formularz oferty dodatkowej

J.

Justyna .....

9

Ogłosiłam przetarg w trybie podstawowym z możliwością negocjacji. teraz przygotowuję wzór zaproszenia do składania ofert dodatkowych oraz formularz oferty dodatkowej.
Czy w formularzu - oprócz miejsca na uzupełnienie przez wykonawcę kryteriów oceny ofert (cena za realizację i okres gwarancji) mogę zastosować zapis:

"Oświadczam, że w pozostałym zakresie oferta jest zgodną z ofertą złożoną przeze mnie w przedmiotowym postępowaniu do dnia …. do godz. …(pierwotny TSO)?

Zależy mi na tym, aby nie powielać zapisów dot. akceptacji warunków umowy, potwierdzenia wniesienia wadium, ZNWU itp.
Ogłosiłam przetarg w trybie podstawowym z możliwością negocjacji. teraz przygotowuję wzór zaproszenia do składania ofert dodatkowych oraz formularz oferty dodatkowej. Czy w formularzu - oprócz miejsca na uzupełnienie przez wykonawcę kryteriów oceny ofert (cena za realizację i okres gwarancji) mogę zastosować zapis: "Oświadczam, że w pozostałym zakresie oferta jest zgodną z ofertą złożoną przeze mnie w przedmiotowym postępowaniu do dnia …. do godz. …(pierwotny TSO)? Zależy mi na tym, aby nie powielać zapisów dot. akceptacji warunków umowy, potwierdzenia wniesienia wadium, ZNWU itp.
0
2021-06-17 10:04 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Uważam, że można zastosować taki zapis. Sami zastosowaliśmy następujace oświadczenia:
Oświadczenia Wykonawcy:

Oświadczam, że zapoznałem się z treścią Zaproszenia do złożenia oferty dodatkowej i nie wnoszę żadnych zastrzeżeń.
Ponadto oświadczam, że złożona przeze mnie oferta dodatkowa dotyczy tylko zmiany ceny całkowitej (brutto) oferty, a w pozostałym zakresie zobowiązuję do zrealizowania zamówienia zgodnie z pierwotną treścią oferty złożonej w dniu ......................................................... r.
Uważam, że można zastosować taki zapis. Sami zastosowaliśmy następujace oświadczenia: Oświadczenia Wykonawcy: Oświadczam, że zapoznałem się z treścią Zaproszenia do złożenia oferty dodatkowej i nie wnoszę żadnych zastrzeżeń. Ponadto oświadczam, że złożona przeze mnie oferta dodatkowa dotyczy tylko zmiany ceny całkowitej (brutto) oferty, a w pozostałym zakresie zobowiązuję do zrealizowania zamówienia zgodnie z pierwotną treścią oferty złożonej w dniu ......................................................... r.
0
2021-06-17 10:08 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy