Forum

Powrót Przedmiotowe środki dowodowe ( producent, model)

R.

Robert .....

14

Tryb podstawowy. W wielu ogłoszeniach zamawiający wymaga przedstawienia producenta i modelu oferowanego urządzenia.
Ja jako wykonawca nie mam pojęcia jaki jest faktyczny producent np. pomocy dydaktycznej (spełniająca OPZ) na stronie jakiegoś dostawy, bądź zwykłej taczki do kupienia z Castoramie. Nie jednokrotnie też Zamawiający odrzucał nas za to, że przypisaliśmy producenta Castorame np. do tej taczki czy dozowników, które mają w sprzedaży.
Mamy też swoją stronę www, na której posiadamy tablice korkowe i mamy je pod naszymi kodami katalogowymi. Zostajemy odrzucani przez to, że podajemy nas jako producenta i nasz kod katalogowy, gdyż wedle Zamawiających ( nie jest to tylko jeden zamawiający) nie jesteśmy producentami tego typu wyposażenia a dystrybutorem. Tak samo interpretują, że Castorama jest dystrybutorem.

Moje pytanie brzmi, na co się powołać, wyjaśnić sens przedmiotowych środków dowodowych (Według nas nie musi to być konkretny producent a podanie dostawcy z wraz z modelem w celu weryfikacji OPZ z oferowanych sprzętem. Jak zamawiający ma możliwość porównać to co to ma do znaczenia, że poda się dystrybutora czy producenta?)
Może jakieś wyroki KIO w tej sprawie? Tego betonu nie da się skruszyć zwykłymi wyjaśnieniami i zwykłą logiką.
Tryb podstawowy. W wielu ogłoszeniach zamawiający wymaga przedstawienia producenta i modelu oferowanego urządzenia. Ja jako wykonawca nie mam pojęcia jaki jest faktyczny producent np. pomocy dydaktycznej (spełniająca OPZ) na stronie jakiegoś dostawy, bądź zwykłej taczki do kupienia z Castoramie. Nie jednokrotnie też Zamawiający odrzucał nas za to, że przypisaliśmy producenta Castorame np. do tej taczki czy dozowników, które mają w sprzedaży. Mamy też swoją stronę www, na której posiadamy tablice korkowe i mamy je pod naszymi kodami katalogowymi. Zostajemy odrzucani przez to, że podajemy nas jako producenta i nasz kod katalogowy, gdyż wedle Zamawiających ( nie jest to tylko jeden zamawiający) nie jesteśmy producentami tego typu wyposażenia a dystrybutorem. Tak samo interpretują, że Castorama jest dystrybutorem. Moje pytanie brzmi, na co się powołać, wyjaśnić sens przedmiotowych środków dowodowych (Według nas nie musi to być konkretny producent a podanie dostawcy z wraz z modelem w celu weryfikacji OPZ z oferowanych sprzętem. Jak zamawiający ma możliwość porównać to co to ma do znaczenia, że poda się dystrybutora czy producenta?) Może jakieś wyroki KIO w tej sprawie? Tego betonu nie da się skruszyć zwykłymi wyjaśnieniami i zwykłą logiką.
0
2021-06-24 12:10 0

R.

Robert .....

14

Czy mogę liczyć na pomoc w powyższej sprawie?
Czy mogę liczyć na pomoc w powyższej sprawie?
0
2021-07-05 00:13 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy