Forum

Powrót spółka cywilna

J.

Justyna .....

9

W przetargu została złożona oferta przez konsorcjum firm: spółkę cywilna (A+B; lider) i działalność gospodarczą (C; partner).
Oferta ta okazała się najkorzystniejsza.
Czy mogę wymagać od wykonawcy przed podpisaniem umowy, umowy spółki cywilnej regulującej współpracę między A i B? Wiem, że umowy konsorcjum tak, ale co w powyższym przypadku?

I druga kwestia: referencje zostały wystawione na spółkę cywilną- czy tak jest ok? Czy z referencji musi wynikać w jakim zakresie każdy z nich brał udział w realizacji zamówienia?
Dodam, że oświadczenie z art. 117.4 zostało złożone, w wykazie był podział na roboty które wykona spółka cywilna (A i B) i które wykona działalność gospodarcza (C).
W przetargu została złożona oferta przez konsorcjum firm: spółkę cywilna (A+B; lider) i działalność gospodarczą (C; partner). Oferta ta okazała się najkorzystniejsza. Czy mogę wymagać od wykonawcy przed podpisaniem umowy, umowy spółki cywilnej regulującej współpracę między A i B? Wiem, że umowy konsorcjum tak, ale co w powyższym przypadku? I druga kwestia: referencje zostały wystawione na spółkę cywilną- czy tak jest ok? Czy z referencji musi wynikać w jakim zakresie każdy z nich brał udział w realizacji zamówienia? Dodam, że oświadczenie z art. 117.4 zostało złożone, w wykazie był podział na roboty które wykona spółka cywilna (A i B) i które wykona działalność gospodarcza (C).
0
2021-06-24 12:45 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy