Forum

Powrót Gwarancja jako kryterium - jak oceniać?

J.

Joanna .....

58

Zawsze oceniałam gwarancję przypisując np. 12 mies. = 0 pkt, 24 mies. = 5 pkt, 36 mies. = 10 pkt. Możliwa liczba pkt do zdobycia to 10 pkt. Wartość procentowa była u mnie wartością punktową.... Czy dobrze robiłam? A może macie jakiś wzór który mogę zastosować oceniając gwarancję?
Zawsze oceniałam gwarancję przypisując np. 12 mies. = 0 pkt, 24 mies. = 5 pkt, 36 mies. = 10 pkt. Możliwa liczba pkt do zdobycia to 10 pkt. Wartość procentowa była u mnie wartością punktową.... Czy dobrze robiłam? A może macie jakiś wzór który mogę zastosować oceniając gwarancję?
0
2021-07-02 09:47 0

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Dodatkowe postanowienia dot. kryterium Okres gwarancji:
Liczba punktów w kryterium gwarancja jakości zostanie przyznany w oparciu o zadeklarowany przez Wykonawcę okres gwarancji jakości. Wykonawca może zadeklarować okres gwarancji jakości w następującym przedziale lat :

W ramach kryterium "Gwarancja na ....................." (G) Zamawiający oceni zadeklarowaną długość okresu gwarancji na .............. wpisaną przez Wykonawcę w formularzu oferty.
Przedział lat możliwy do zadeklarowania przez Wykonawcę w kryterium "Gwarancja na ................." (G) wynosi od ..... lat do ....... lat
Okres gwarancji jakości należy zadeklarować w pełnych latach. Sposób przyznawania punktów:
1) Wykonawca, który zaoferuje najdłuższy okres gwarancji jakości tj. .... lat otrzyma maksymalną liczbę punktów w niniejszym kryterium tj. 40 pkt,
2) Wykonawca, który zaoferuje najkrótszy okres gwarancji jakości tj. ...... lat - otrzyma 0 pkt w niniejszym kryterium,
3) W przypadku, gdy wszyscy Wykonawcy zaproponują jednakowy okres gwarancji jakości, wszyscy otrzymują maksymalną liczbę punktów w niniejszym kryterium.
4) Pozostali, czyli Wykonawcy, którzy zaoferują wartość pośrednią, pomiędzy okresem najkrótszym a najdłuższym, otrzymują liczbę punktów obliczoną wg wzoru:

G = ((G o - Gmin) / (Gmax - Gmin)) x 40 pkt.
gdzie:
G o - okres gwarancji zadeklarowany w ofercie ocenianej
G min. - najkrótszy okres gwarancji spośród złożonych ofert
G max - najdłuższy okres gwarancji spośród złożonych ofert
Dodatkowe postanowienia dot. kryterium Okres gwarancji: Liczba punktów w kryterium gwarancja jakości zostanie przyznany w oparciu o zadeklarowany przez Wykonawcę okres gwarancji jakości. Wykonawca może zadeklarować okres gwarancji jakości w następującym przedziale lat : W ramach kryterium "Gwarancja na ....................." (G) Zamawiający oceni zadeklarowaną długość okresu gwarancji na .............. wpisaną przez Wykonawcę w formularzu oferty. Przedział lat możliwy do zadeklarowania przez Wykonawcę w kryterium "Gwarancja na ................." (G) wynosi od ..... lat do ....... lat Okres gwarancji jakości należy zadeklarować w pełnych latach. Sposób przyznawania punktów: 1) Wykonawca, który zaoferuje najdłuższy okres gwarancji jakości tj. .... lat otrzyma maksymalną liczbę punktów w niniejszym kryterium tj. 40 pkt, 2) Wykonawca, który zaoferuje najkrótszy okres gwarancji jakości tj. ...... lat - otrzyma 0 pkt w niniejszym kryterium, 3) W przypadku, gdy wszyscy Wykonawcy zaproponują jednakowy okres gwarancji jakości, wszyscy otrzymują maksymalną liczbę punktów w niniejszym kryterium. 4) Pozostali, czyli Wykonawcy, którzy zaoferują wartość pośrednią, pomiędzy okresem najkrótszym a najdłuższym, otrzymują liczbę punktów obliczoną wg wzoru: G = ((G o - Gmin) / (Gmax - Gmin)) x 40 pkt. gdzie: G o - okres gwarancji zadeklarowany w ofercie ocenianej G min. - najkrótszy okres gwarancji spośród złożonych ofert G max - najdłuższy okres gwarancji spośród złożonych ofert
0
2021-07-02 12:54 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy