Forum

Powrót cena 100%

A.

Anna .....

32

Witam, czy stosując kryterium 100% cena , należy uzasadnić dlaczego cena 100%
Witam, czy stosując kryterium 100% cena , należy uzasadnić dlaczego cena 100%
0
2021-07-10 22:25 0

Ł.

Łukasz .....

37

Ja w specyfikacji mam tylko cytat z ustawy oraz wskazanie np. przy robotach wzmiankę dotyczącą głównych robót -
"Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny. Zgodnie z art. 246 ust. 2 wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia (takich jak nowe pokrycie dachowe, stolarka okienna i inne) – określono w projekcie budowlanym - ww. postępowanie dotyczyło remontu budynku i wartość tych robót nie przekracza 500 tysięcy.
Szczerze powiem, że mam pewne obawy co do późniejszych kontroli czy ktoś się nie przyczepi ale moim zdaniem takie sztuczne kryteria jak: wydłużenie terminu płatności faktur czy też okresu rękojmi to fikcja i z góry zastrzegłem termin płatności 30 dni rękojmia 60 miesięcy.
Zapewne przy jakiejś dostawie czy usłudze zastosuje jeszcze inne kryteria.
Ja w specyfikacji mam tylko cytat z ustawy oraz wskazanie np. przy robotach wzmiankę dotyczącą głównych robót - "Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował kryterium najniższej ceny. Zgodnie z art. 246 ust. 2 wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia (takich jak nowe pokrycie dachowe, stolarka okienna i inne) – określono w projekcie budowlanym - ww. postępowanie dotyczyło remontu budynku i wartość tych robót nie przekracza 500 tysięcy. Szczerze powiem, że mam pewne obawy co do późniejszych kontroli czy ktoś się nie przyczepi ale moim zdaniem takie sztuczne kryteria jak: wydłużenie terminu płatności faktur czy też okresu rękojmi to fikcja i z góry zastrzegłem termin płatności 30 dni rękojmia 60 miesięcy. Zapewne przy jakiejś dostawie czy usłudze zastosuje jeszcze inne kryteria.
0
2021-07-12 07:34 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy