Jak rozumieć mam zapis art. 30.2 w odniesieniu do żywności? Komentarz mówi: "W motywie 19 dyrektywy klasycznej wyjaśniono, że do celów szacowania progów pojęcie podobnych dostaw należy rozumieć jako produkty o identycznym lub podobnym przeznaczeniu – jak np. dostawy różnych rodzajów żywności".Czyli szacuję razem mięso, pieczywo, soki, warzywa i robię w częściach wszystko wg progu unijnego, bo tak wychodzi z szacunku, z uwgl. art. 30.4?
Jak rozumieć mam zapis art. 30.2 w odniesieniu do żywności? Komentarz mówi: "W motywie 19 dyrektywy klasycznej wyjaśniono, że do celów szacowania progów pojęcie podobnych dostaw należy rozumieć jako produkty o identycznym lub podobnym przeznaczeniu – jak np. dostawy różnych rodzajów żywności".Czyli szacuję razem mięso, pieczywo, soki, warzywa i robię w częściach wszystko wg progu unijnego, bo tak wychodzi z szacunku, z uwgl. art. 30.4?
0
2021-07-15 12:56 0