Forum

Powrót weryfikacja podpisu - profil zaufany

J.

Justyna .....

0

Proszę o pomoc w weryfikacji podpisu.

Mam podpisaną ofertę profilem zaufanym. Plik jest w formacie pdf. Po otwarciu pliku w "panelu podpis" mam między innymi takie informacje:
1. Ta wersja dokumentu nie została zmieniona
2. Do dokumentu zostały naniesione zmiany
3. Utworzono adnotacje. (i tu jak w to kliknę to wyskakuje, że Wykonawca zrobił sobie "wyróżnienie" tekstu w 3 miejscach)
4. Liczba innych zmian: 2 (tu nie da się w to kliknąć, więc nie wiem jakie to zmiany)

Ponadto zrobiłam weryfikacje podpisu za pomocą:
1. weryfikacjapodpisu.pl - INFO: integralność zachowana, podpisane dane nie zostały zmodyfikowane od czasu uwierzytelnienia
2. Sigillum Sign - INFO: status podpisu - poprawnie zweryfikowany
3. Szafir - INFO: podpis został poprawnie zweryfikowany certyfikatem kwalifikowanym
4. moj.gov.pl - INFO: status podpisu: ważny

Tym samym mam sprzeczne informacje. Proszę doradźcie co mam zrobić z tym fantem.
Proszę o pomoc w weryfikacji podpisu. Mam podpisaną ofertę profilem zaufanym. Plik jest w formacie pdf. Po otwarciu pliku w "panelu podpis" mam między innymi takie informacje: 1. Ta wersja dokumentu nie została zmieniona 2. Do dokumentu zostały naniesione zmiany 3. Utworzono adnotacje. (i tu jak w to kliknę to wyskakuje, że Wykonawca zrobił sobie "wyróżnienie" tekstu w 3 miejscach) 4. Liczba innych zmian: 2 (tu nie da się w to kliknąć, więc nie wiem jakie to zmiany) Ponadto zrobiłam weryfikacje podpisu za pomocą: 1. weryfikacjapodpisu.pl - INFO: integralność zachowana, podpisane dane nie zostały zmodyfikowane od czasu uwierzytelnienia 2. Sigillum Sign - INFO: status podpisu - poprawnie zweryfikowany 3. Szafir - INFO: podpis został poprawnie zweryfikowany certyfikatem kwalifikowanym 4. moj.gov.pl - INFO: status podpisu: ważny Tym samym mam sprzeczne informacje. Proszę doradźcie co mam zrobić z tym fantem.
0
2021-07-25 16:45 0

A.

Anna .....

Fachowiec 132

Ja podpis zaufany sprawdzam wyłącznie za pomocą dedykowanej strony moj.gov.pl. Jeśli jest ok, to nie drążę dalej tylko przyjmuję.
Ja podpis zaufany sprawdzam wyłącznie za pomocą dedykowanej strony moj.gov.pl. Jeśli jest ok, to nie drążę dalej tylko przyjmuję.
0
2021-07-26 09:42 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy