Forum

Powrót Protokół postępowania - a unieważnienie

H.

Hubert .....

25

Drodzy Zamówieniowcy,
proszę o poradę - w sytuacji, gdy w przetargu nieograniczonym (kryteria oceny: cena + okres gwarancji) została złożona 1 oferta, która to oferta przekracza kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zamówienia, a zamawiający nie ma możliwości zwiększenia tej kwoty, czy zamawiający postąpił właściwie, jeśli zbadał ofertę tylko pod kątem omyłek rachunkowych, (stwierdził ich brak), a następnie od razu dokonał czynności unieważnienia postępowania ? I jak prawidłowo powinien wypełnić pkt 15 (najkorzystniejsza oferta) i pkt 16 (unieważnienie) protokołu postępowania?
Czy pkt 15 należy pominąć, a wypełnić tylko pkt 16 ?
Trochę namieszał mi komentarz UZP w tej sprawie, który mówi o badaniu ofert.
Drodzy Zamówieniowcy, proszę o poradę - w sytuacji, gdy w przetargu nieograniczonym (kryteria oceny: cena + okres gwarancji) została złożona 1 oferta, która to oferta przekracza kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zamówienia, a zamawiający nie ma możliwości zwiększenia tej kwoty, czy zamawiający postąpił właściwie, jeśli zbadał ofertę tylko pod kątem omyłek rachunkowych, (stwierdził ich brak), a następnie od razu dokonał czynności unieważnienia postępowania ? I jak prawidłowo powinien wypełnić pkt 15 (najkorzystniejsza oferta) i pkt 16 (unieważnienie) protokołu postępowania? Czy pkt 15 należy pominąć, a wypełnić tylko pkt 16 ? Trochę namieszał mi komentarz UZP w tej sprawie, który mówi o badaniu ofert.
0
2021-07-28 11:14 0

A.

Agata .....

15

Ja bym zbadała ofertę do końca, a co gdyby w trakcie dostali Państwo jednak zgodę na zwiększenie środków?
Ja bym zbadała ofertę do końca, a co gdyby w trakcie dostali Państwo jednak zgodę na zwiększenie środków?
0
2021-07-28 13:17 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy