Forum

Powrót Podstawa do odrzucenia?

A.

Anna .....

2

Dzień dobry, mam następujący problem:
- procedura krajowa, tryb podstawowy bez negocjacji. Jako kryterium miała być cena za wykonanie całości zamówienia (usługi ochrony przez okres 24 m-cy). W SWZ napisaliśmy, że oceniamy całkowitą cenę, ale prosimy też o podanie stawki godzinowej.
- wpłynęły oferty, w jednej nie zgadzała się cena (jak mnożyłam podaną stawkę godzinową x 24 miesiące, to wychodziło więcej niż podano w ofercie).
- Poprosiłam o wyjaśnienia. Otrzymałam odpowiedź, że omyłkowo policzyli cenę dla 23 miesięcy i poprawnie powinna być wyższa cena niż złożyli.
Co mam teraz z tym zrobić? Odrzucić, bo oferta niezgodna z SWZ (oferta na 23 m-ce, jak wynika z wyjaśnień, a nie na 24), czy przyjąć i oceniać złożoną pierwotnie cenę?
Cena nie jest rażąco niska, oferta nie będzie też najwyżej oceniona.

Bardzo proszę o podpowiedź.
Dzień dobry, mam następujący problem: - procedura krajowa, tryb podstawowy bez negocjacji. Jako kryterium miała być cena za wykonanie całości zamówienia (usługi ochrony przez okres 24 m-cy). W SWZ napisaliśmy, że oceniamy całkowitą cenę, ale prosimy też o podanie stawki godzinowej. - wpłynęły oferty, w jednej nie zgadzała się cena (jak mnożyłam podaną stawkę godzinową x 24 miesiące, to wychodziło więcej niż podano w ofercie). - Poprosiłam o wyjaśnienia. Otrzymałam odpowiedź, że omyłkowo policzyli cenę dla 23 miesięcy i poprawnie powinna być wyższa cena niż złożyli. Co mam teraz z tym zrobić? Odrzucić, bo oferta niezgodna z SWZ (oferta na 23 m-ce, jak wynika z wyjaśnień, a nie na 24), czy przyjąć i oceniać złożoną pierwotnie cenę? Cena nie jest rażąco niska, oferta nie będzie też najwyżej oceniona. Bardzo proszę o podpowiedź.
0
2021-07-30 08:59 0

E.

Ewa .....

Fachowiec 512

Jesli z treści wyjąsnien wynika ze wykonawca błędnie obliczył zakres zamówienia to oferta jest niezgodna z swz
Jesli z treści wyjąsnien wynika ze wykonawca błędnie obliczył zakres zamówienia to oferta jest niezgodna z swz
0
2021-07-30 09:36 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy