Forum

Powrót polisa OC w formie papierowej nie podpisana ale skan podpisany podpisem kwalifikowanym

M.

Monika .....

0

Witam, polisa w formie papierowej nie podpisana w żaden sposób przez wykonawcę, natomiast zdjęcie format jpg. podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym czy mogę uznać?
Czy powinno być tak że polisa w formie papierowej jest podpisana przez agenta i wykonawce a następnie podpisana przez wykonawcę podpisem kwalifikowanym? Na polisie widnieje tylko podpis agenta. Miejsce na podpis wykonawcy jest puste.
Witam, polisa w formie papierowej nie podpisana w żaden sposób przez wykonawcę, natomiast zdjęcie format jpg. podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym czy mogę uznać? Czy powinno być tak że polisa w formie papierowej jest podpisana przez agenta i wykonawce a następnie podpisana przez wykonawcę podpisem kwalifikowanym? Na polisie widnieje tylko podpis agenta. Miejsce na podpis wykonawcy jest puste.
0
2021-08-05 12:22 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Pani Moniko, jeżeli polisa jest w tym postępowaniu podmiotowym środkiem dowodowym PŚD - to mamy do czynienia z odwzorowaniem dokumentu sporządzonego w wersji papierowej, podpisanego KPE przez wykonawcę i to jest prawidłowy dokument. Jeżeli ma pani wątpliwości odsyłam do § 6 ust. 2 i 3 rozporządzenia w sprawie podmiotowych środków dowodowych .....
Pani Moniko, jeżeli polisa jest w tym postępowaniu podmiotowym środkiem dowodowym PŚD - to mamy do czynienia z odwzorowaniem dokumentu sporządzonego w wersji papierowej, podpisanego KPE przez wykonawcę i to jest prawidłowy dokument. Jeżeli ma pani wątpliwości odsyłam do § 6 ust. 2 i 3 rozporządzenia w sprawie podmiotowych środków dowodowych .....
0
2021-08-05 12:28 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy