Forum

Powrót próbki

K.

Katarzyna .....

0

będziemy zamawiać jednorazowy sprzęt medyczny. Padła propozycja od merytorycznego żeby mieć możliwość wezwania Wykonawcy do przesłania próbki produktu w przypadku wątpliwości zamawiającego co do zamawianego sprzętu.
Moim zdaniem jednak próbka w takim przypadku jest przedmiotowym środkiem dowodowym i moge jej żądać jedynie wraz z oferta od wszystkich a nie w późniejszym terminie od wybranych. proszę o pomoc :/ bo w innych przetargach w innych szpitalach robionych na nowej ustawie widziałam zapisy typu "Zamawiający zastrzega sobie prawo do wezwania o próbki wybranych Wykonawców".
będziemy zamawiać jednorazowy sprzęt medyczny. Padła propozycja od merytorycznego żeby mieć możliwość wezwania Wykonawcy do przesłania próbki produktu w przypadku wątpliwości zamawiającego co do zamawianego sprzętu. Moim zdaniem jednak próbka w takim przypadku jest przedmiotowym środkiem dowodowym i moge jej żądać jedynie wraz z oferta od wszystkich a nie w późniejszym terminie od wybranych. proszę o pomoc :/ bo w innych przetargach w innych szpitalach robionych na nowej ustawie widziałam zapisy typu "Zamawiający zastrzega sobie prawo do wezwania o próbki wybranych Wykonawców".
0
2021-08-09 10:51 0

MW

Monika Winsche

54

Ja też uważam, że próbka tyko z ofertą. Muszą się zdecydować merytoryczni przed wszczęciem postępowania, poza tym później to będzie miało bardzo uznaniowy charakter.
Ja też uważam, że próbka tyko z ofertą. Muszą się zdecydować merytoryczni przed wszczęciem postępowania, poza tym później to będzie miało bardzo uznaniowy charakter.
0
2021-08-09 12:45 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy