Forum

Powrót Rezygnacja Wykonawcy

M.

Marcjanna .....

3

Dzień dobry,
wezwałam najwyżej ocenionego Wykonawcę do złożenia podmiotowych środków dowodowych. W odpowiedzi otrzymałam odpowiedź na maila, że Wykonawca nie jest w stanie wykonać w ustalonym terminie tego zadania i po prostu rezygnuje ze składania dokumentów.
Pytanie nr 1 - odrzucenie art. 226 ust. 1 pkt 2 c? - Wykonawca miał termin na składanie dokumentów do soboty. Rozumiem, że po tym oświadczeniu nie mam obowiązku czekać do końca terminu?
Kolejny z listy Wykonawca złożył podmiotowe środki dowodowe razem z ofertą.
Pytanie 2 - Rozumiem, że wystarczy, jeśli wyślę do niego pismo że "wzywam do potwierdzenia aktualności dołączonych do oferty PŚD" i dam na to termin 5 dni?
Dzień dobry, wezwałam najwyżej ocenionego Wykonawcę do złożenia podmiotowych środków dowodowych. W odpowiedzi otrzymałam odpowiedź na maila, że Wykonawca nie jest w stanie wykonać w ustalonym terminie tego zadania i po prostu rezygnuje ze składania dokumentów. Pytanie nr 1 - odrzucenie art. 226 ust. 1 pkt 2 c? - Wykonawca miał termin na składanie dokumentów do soboty. Rozumiem, że po tym oświadczeniu nie mam obowiązku czekać do końca terminu? Kolejny z listy Wykonawca złożył podmiotowe środki dowodowe razem z ofertą. Pytanie 2 - Rozumiem, że wystarczy, jeśli wyślę do niego pismo że "wzywam do potwierdzenia aktualności dołączonych do oferty PŚD" i dam na to termin 5 dni?
0
2021-08-11 15:07 0

M.

Mariusz .....

Fachowiec 1693

Najlepiej będzie zrobić tak, że wykonawca co złożył oświadczenie że rezygnuje ze składania dokumentów poczekać aż minie termin i w poniedziałek wezwać do uzupełnienia brakujących dokumentów, wyznaczyć kilka dni, jeśłi nie uczyni tego to oferta out z przetargu. Następnie wezwać kolejnego wykonawcę do złożenia podmiotowych środków dowodowych. Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie powinien złożyć oświadczenie ze dokumenty załączył do oferty i są one aktualne na dzień składania. Potem to rozstrzygać przetarg wybierając tego wykonawcę a tamtego odrzucając w jednym piśmie.
Najlepiej będzie zrobić tak, że wykonawca co złożył oświadczenie że rezygnuje ze składania dokumentów poczekać aż minie termin i w poniedziałek wezwać do uzupełnienia brakujących dokumentów, wyznaczyć kilka dni, jeśłi nie uczyni tego to oferta out z przetargu. Następnie wezwać kolejnego wykonawcę do złożenia podmiotowych środków dowodowych. Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie powinien złożyć oświadczenie ze dokumenty załączył do oferty i są one aktualne na dzień składania. Potem to rozstrzygać przetarg wybierając tego wykonawcę a tamtego odrzucając w jednym piśmie.
0
2021-08-11 18:05 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy