Forum

Powrót KRK

M.

Marta .....

5

Wykonawca (spółka z o.o., w skład którego wchodzą: Prezes, członek zarządu oraz prokurent) Wezwałam do złożenia dokumentów podmiotowych, w tym KRK. Wykonawca przesłał Krk firmy, prezesa, członka zarządu oraz prokurenta. Krk pierwotnie było papierowo sporządzone, więc Wykonawca zeskanował i podpisał kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Sęk w tym, że kwalifikowany podpis opatrzył członek zarządu oraz prokurent (według krs do składania oświadczeń woli w imieniu spółki prokurent jest uprawniony łącznie z prezesem lub czlonkiem zarządu). Czy krk prezesa zarządu może opatrzyć podpisem prokurent i członek zarządu czy musi sam prezes ??
Wykonawca (spółka z o.o., w skład którego wchodzą: Prezes, członek zarządu oraz prokurent) Wezwałam do złożenia dokumentów podmiotowych, w tym KRK. Wykonawca przesłał Krk firmy, prezesa, członka zarządu oraz prokurenta. Krk pierwotnie było papierowo sporządzone, więc Wykonawca zeskanował i podpisał kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Sęk w tym, że kwalifikowany podpis opatrzył członek zarządu oraz prokurent (według krs do składania oświadczeń woli w imieniu spółki prokurent jest uprawniony łącznie z prezesem lub czlonkiem zarządu). Czy krk prezesa zarządu może opatrzyć podpisem prokurent i członek zarządu czy musi sam prezes ??
0
2021-08-19 11:45 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Wydaje mi się, że może bo dlaczego akurat ten dokument miałby być wyłączony z ogólnej"właściwości"?
Skoro może podpisywać w imieniu wykonawcy dokumenty, to nie ma tam wyłączenia dot. dokumentów dotyczących prezesa.
IMHO jest ok.
Wydaje mi się, że może bo dlaczego akurat ten dokument miałby być wyłączony z ogólnej"właściwości"? Skoro może podpisywać w imieniu wykonawcy dokumenty, to nie ma tam wyłączenia dot. dokumentów dotyczących prezesa. IMHO jest ok.
0
2021-08-19 11:58 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy