Forum

Powrót Checklista - Zamówienie klasyczne o wartości mniejszej niż progi unijne

M.

Monika .....

15

Czy mógłby mnie ktos poratować swoją checklistą dot. zamówień klasycznych pon. prógów unijnych? Mam dylemat, bo bedę robiła pierwszy raz prztarg wg nowej ustawy i boję sie aby nie pominąć czegoś istotnego. Wiele lat pracowałam w przetargach lecz obecnie ostatni mój przetarg ogłaszałam rok temu :( Może ktoś mi pomoże i wypisze w pkt zanim przystąpię do przetargu co powinnam zrobić, zaznaczam że będę ogłaszać przetarg na Platformie E-Zamówienia, bo nie mamy swojej. Dziekuję serdecznie za wszystkie wskazówki i pomoc. Mój adres: rusalka78@interia.pl
Czy mógłby mnie ktos poratować swoją checklistą dot. zamówień klasycznych pon. prógów unijnych? Mam dylemat, bo bedę robiła pierwszy raz prztarg wg nowej ustawy i boję sie aby nie pominąć czegoś istotnego. Wiele lat pracowałam w przetargach lecz obecnie ostatni mój przetarg ogłaszałam rok temu :( Może ktoś mi pomoże i wypisze w pkt zanim przystąpię do przetargu co powinnam zrobić, zaznaczam że będę ogłaszać przetarg na Platformie E-Zamówienia, bo nie mamy swojej. Dziekuję serdecznie za wszystkie wskazówki i pomoc. Mój adres: rusalka78@interia.pl
0
2021-08-31 08:36 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

może nie będzie szczegółowa ale co ważniejsze:
1. plan zamówień na ezamówienia (sprawdzenie ewentualnie wprowadzenie pozycji planu)
2. szacowanie, SWZ
3. e-zamóienia założenie postępowania
4. ezamówienia ogłoszenie o zamówieniu
5. miniportal założenie postępowania
6. swz i ogłoszenie na stronę
7. odpowiedzi na pytania (jeżeli były)
8. otwarcie niepubliczne
9. informacja na stronę o ofertach
10. informacja do prezesa UZP o ofertach (na e-zamówienia)
11. opcjonalnie protokoły robocze (ja robię z badania ofert - co tam znalazłam)
12 ewentualne odrzucenia (tylko wewnętrznie - bez informowania wykonawców)
13. wezwania do uzupełnienia/ zawiadomienia omyłki/ wyjaśnienia itp. (jeżeli są)
-----------------------------------------------------------------
dalej w przypadku trybu z możliwością negocjacji:
1. zawiadomienie do wykonawców o ofertach odrzuconych i o tym kto zakwalifikowa się dalej
2. zaproszenie do negocjacji
3. negocjacje poufne (nieudokumentowane)
4. zaproszenie do ofert dodatkowych (min. 5 dni)
5. otwarcie kolejnego etapu na miniportalu
6. otwarcie ofert dodatkowych
7. zestawienie ofert dodatkowych na stronę
8. informacja do prezesa o ofertach dodatkowych
9. ponowne badanie pod kątem czy są niegorsze (i ewentualne odrzucenie jeżeli ktoś złożył ofertę gorszą niż pierwotna)
----------------------------
dalej czynności we wszystkich postępowaniach
14. ocena ofert w kryteriach
15. wezwanie najwyzej ocenionego do podmiotowych srodków dowodowych
16. ewentualne wyjaśnienia/uzupełnienia podmiotowych srodków dowodowych
17. wybór najkorzystniejsze oferty - zawiadomienie o wyborze i ofertach odrzuconych
18. zabezpieczenie umowy
19. podpisanie umowy
20. zwrot wadiów
21. ogłoszenie o wyniku postępowania na ezamówienia
22. zamknięcie postępowania na miniportalu (status zakończone)
23. po wykonaniu umowy ogłoszenie o wykonaniu umowy (e-zamówienia)
może nie będzie szczegółowa ale co ważniejsze: 1. plan zamówień na ezamówienia (sprawdzenie ewentualnie wprowadzenie pozycji planu) 2. szacowanie, SWZ 3. e-zamóienia założenie postępowania 4. ezamówienia ogłoszenie o zamówieniu 5. miniportal założenie postępowania 6. swz i ogłoszenie na stronę 7. odpowiedzi na pytania (jeżeli były) 8. otwarcie niepubliczne 9. informacja na stronę o ofertach 10. informacja do prezesa UZP o ofertach (na e-zamówienia) 11. opcjonalnie protokoły robocze (ja robię z badania ofert - co tam znalazłam) 12 ewentualne odrzucenia (tylko wewnętrznie - bez informowania wykonawców) 13. wezwania do uzupełnienia/ zawiadomienia omyłki/ wyjaśnienia itp. (jeżeli są) ----------------------------------------------------------------- dalej w przypadku trybu z możliwością negocjacji: 1. zawiadomienie do wykonawców o ofertach odrzuconych i o tym kto zakwalifikowa się dalej 2. zaproszenie do negocjacji 3. negocjacje poufne (nieudokumentowane) 4. zaproszenie do ofert dodatkowych (min. 5 dni) 5. otwarcie kolejnego etapu na miniportalu 6. otwarcie ofert dodatkowych 7. zestawienie ofert dodatkowych na stronę 8. informacja do prezesa o ofertach dodatkowych 9. ponowne badanie pod kątem czy są niegorsze (i ewentualne odrzucenie jeżeli ktoś złożył ofertę gorszą niż pierwotna) ---------------------------- dalej czynności we wszystkich postępowaniach 14. ocena ofert w kryteriach 15. wezwanie najwyzej ocenionego do podmiotowych srodków dowodowych 16. ewentualne wyjaśnienia/uzupełnienia podmiotowych srodków dowodowych 17. wybór najkorzystniejsze oferty - zawiadomienie o wyborze i ofertach odrzuconych 18. zabezpieczenie umowy 19. podpisanie umowy 20. zwrot wadiów 21. ogłoszenie o wyniku postępowania na ezamówienia 22. zamknięcie postępowania na miniportalu (status zakończone) 23. po wykonaniu umowy ogłoszenie o wykonaniu umowy (e-zamówienia)
0
2021-08-31 12:13 5
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy