Forum

Powrót aneksowanie terminu umowy

K.

Katarzyna .....

3

Postępowanie na dostawę gabarytowego sprzetu. Jednym z kryteriów termin dostawy. Że względu na wydłużone odbiory na inwestycji, nie ma możliwości składowania tego sprzętu w miejscu docelowym. Czy zamawiający może anektował termin umowy o 2 tyg (mając na względzie ww. kryterium), oczywiście jako niezawinione, ale jednak jakby zależne od niego (a niezależne od wykonawcy)?
Postępowanie na dostawę gabarytowego sprzetu. Jednym z kryteriów termin dostawy. Że względu na wydłużone odbiory na inwestycji, nie ma możliwości składowania tego sprzętu w miejscu docelowym. Czy zamawiający może anektował termin umowy o 2 tyg (mając na względzie ww. kryterium), oczywiście jako niezawinione, ale jednak jakby zależne od niego (a niezależne od wykonawcy)?
0
2021-09-10 10:15 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

hmm, niby niezawinione przez wykonawcę ale trzeba "mocne" papiery robić, bo zawsze znajdzie się ktoś dla kogo taka zmiana będzie winą wykonawcy i jako taka zupełnie niedozwolona.
A tak na marginesie to jestem zwolennikiem nieaneksowania w takim wypadku ale nie powiem widziałem takie opinie i stanowiska , które to dopuszczają mimo że termin był oceniany.
hmm, niby niezawinione przez wykonawcę ale trzeba "mocne" papiery robić, bo zawsze znajdzie się ktoś dla kogo taka zmiana będzie winą wykonawcy i jako taka zupełnie niedozwolona. A tak na marginesie to jestem zwolennikiem nieaneksowania w takim wypadku ale nie powiem widziałem takie opinie i stanowiska , które to dopuszczają mimo że termin był oceniany.
0
2021-09-10 12:34 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy