Forum

Powrót podobne dostawy

E.

Edyta .....

3

chcemy kupić sprzęt (docelowo jeden i drugi ma służyć do obsługi systemu parkingowego), ale jest jedna część, którą trzeba połączyć z systemem obsługi klienta - dodatkowe terminale, które będą obsługiwały też system parkingowy, a druga typowe urządzenia parkingowe (szlabany, kamery). I teraz pytanie - czy mogę ten sprzęt kupić oddzielnie - jeden u jednego dostawcy, drugi u drugiego?
W świetle definicji podobnych dostaw niestety chyba powinnam zsumować, ale co myślicie?
chcemy kupić sprzęt (docelowo jeden i drugi ma służyć do obsługi systemu parkingowego), ale jest jedna część, którą trzeba połączyć z systemem obsługi klienta - dodatkowe terminale, które będą obsługiwały też system parkingowy, a druga typowe urządzenia parkingowe (szlabany, kamery). I teraz pytanie - czy mogę ten sprzęt kupić oddzielnie - jeden u jednego dostawcy, drugi u drugiego? W świetle definicji podobnych dostaw niestety chyba powinnam zsumować, ale co myślicie?
0
2021-09-13 11:27 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Zadam pytanie:
A nie wolelibyście zlecić to jednemu?
Na styku różnych systemów zawsze jest problem, który wykonawca ma naprawić, poprawić, przerobić.
Ostatnio jeden komputer naprawiano mi przez 3 miesiące bo nie wiadomo było, czy to sprzęt (jeden wykonawca) czy oprogramowanie (drugi). Kwestie integrowania systemów są bardzo wymagające pod względem rozgraniczenia a wykonawcy potrafią bezwzględnie to wykorzystywać.
Byłbym zwolennikiem zlecenia w całości wdrożenia jednemu wykonawcy.
W takim przypadku szacunek będzie sumą.
Zadam pytanie: A nie wolelibyście zlecić to jednemu? Na styku różnych systemów zawsze jest problem, który wykonawca ma naprawić, poprawić, przerobić. Ostatnio jeden komputer naprawiano mi przez 3 miesiące bo nie wiadomo było, czy to sprzęt (jeden wykonawca) czy oprogramowanie (drugi). Kwestie integrowania systemów są bardzo wymagające pod względem rozgraniczenia a wykonawcy potrafią bezwzględnie to wykorzystywać. Byłbym zwolennikiem zlecenia w całości wdrożenia jednemu wykonawcy. W takim przypadku szacunek będzie sumą.
0
2021-09-13 11:46 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy