Forum

Powrót dostawa oleju opałowego

M.

Marta .....

5

Będę ogłaszać postępowanie na zakup oleju opałowego. Dokładnie nie wiemy ile oleju opałowego będziemy potrzebować w skali roku. Czy mogę wprowadzić taki zapis, że minimalnie kupimy wartość x, a jeżeli zapotrzebowanie będzie większe ze względu np na warunki atmosferyczne to zakupimy oleju więcej (bez wskazania maksymalnej wartości) ??
Będę ogłaszać postępowanie na zakup oleju opałowego. Dokładnie nie wiemy ile oleju opałowego będziemy potrzebować w skali roku. Czy mogę wprowadzić taki zapis, że minimalnie kupimy wartość x, a jeżeli zapotrzebowanie będzie większe ze względu np na warunki atmosferyczne to zakupimy oleju więcej (bez wskazania maksymalnej wartości) ??
0
2021-09-15 09:00 0

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Ja w umowie mam zapis:
- Zamawiający ma prawo nie dokonać zakupu pełnej ilości produktu podanego w swoim ogłoszeniu o planowanym zakupie. Minimalna ilość zamówienia: 50% całkowitej ilości zamówienia.
- Sprzedawcy przysługuje wynagrodzenie jedynie za produkt zgodny z umową, wolny od wad faktycznie sprzedany i dostarczony Zamawiającemu. Z tytułu niedokonania przez Zamawiającego zakupu pełnej ilości produktu - Sprzedawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
- Maksymalną, dopuszczalną wartość umowy określa się w kwocie do....
Ja w umowie mam zapis: - Zamawiający ma prawo nie dokonać zakupu pełnej ilości produktu podanego w swoim ogłoszeniu o planowanym zakupie. Minimalna ilość zamówienia: 50% całkowitej ilości zamówienia. - Sprzedawcy przysługuje wynagrodzenie jedynie za produkt zgodny z umową, wolny od wad faktycznie sprzedany i dostarczony Zamawiającemu. Z tytułu niedokonania przez Zamawiającego zakupu pełnej ilości produktu - Sprzedawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. - Maksymalną, dopuszczalną wartość umowy określa się w kwocie do....
0
2021-09-15 10:23 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy