Forum

Powrót wolna ręka po unieważnieniu postępowania w częściach

M.

Marta .....

2

Procedura krajowa, tryb podstawowy, roboty budowlane (każda z części 50 tys zł, szacowanie łącznie - roboty podobne).
W postępowaniu prowadzonym w trybie podstawowym, które było podzielone na 3 części nie wpłynęły oferty. Postępowanie zostało unieważnione (każda z 3 części).
Chciałabym przeprowadzić wolną rękę. Ale mam dylemat:
1. czy mogę przeprowadzić osobne negocjacje z różnymi wykonawcami na każdą część osobno?
2. czy mogę przeprowadzić negocjacje tylko z dwoma wykonawcami (po wstępnych rozmowach wiem że prawdopodobnie będę miała problem ze znalezieniem wykonawcy na jedna z trzech części - brak chętnych)?
3. w przypadku podpisania umowy dla dwóch części (po zastosowaniu WR) co zrobić z trzecią częścią? Jaka jest jej wartość szacunkowa?
4. W jakim trybie wybrać wykonawcę na trzecią część, jeśli nastąpi zmiana warunków istotnych (np. zmiana terminu realizacji) jeżeli ma on być wybrany w tym roku?
Proszę o podpowiedzi.
Procedura krajowa, tryb podstawowy, roboty budowlane (każda z części 50 tys zł, szacowanie łącznie - roboty podobne). W postępowaniu prowadzonym w trybie podstawowym, które było podzielone na 3 części nie wpłynęły oferty. Postępowanie zostało unieważnione (każda z 3 części). Chciałabym przeprowadzić wolną rękę. Ale mam dylemat: 1. czy mogę przeprowadzić osobne negocjacje z różnymi wykonawcami na każdą część osobno? 2. czy mogę przeprowadzić negocjacje tylko z dwoma wykonawcami (po wstępnych rozmowach wiem że prawdopodobnie będę miała problem ze znalezieniem wykonawcy na jedna z trzech części - brak chętnych)? 3. w przypadku podpisania umowy dla dwóch części (po zastosowaniu WR) co zrobić z trzecią częścią? Jaka jest jej wartość szacunkowa? 4. W jakim trybie wybrać wykonawcę na trzecią część, jeśli nastąpi zmiana warunków istotnych (np. zmiana terminu realizacji) jeżeli ma on być wybrany w tym roku? Proszę o podpowiedzi.
0
2021-09-15 14:14 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

mogę sie mylić ale to moja propozycja:
1)tak
2)negocjujemy tylko z 1 w każdej z części
3) tutaj są rózne szkoły ale uważam że po podpisaniu umów to wartością jest wartość równa tej nierozstrzygniętej części
4)stosownie do wartości, może to być i regulamin jeśli jest to ok. 50 tys.

ale co do działań to się wstrzymaj do uzyskania większej ilości opinii :)
mogę sie mylić ale to moja propozycja: 1)tak 2)negocjujemy tylko z 1 w każdej z części 3) tutaj są rózne szkoły ale uważam że po podpisaniu umów to wartością jest wartość równa tej nierozstrzygniętej części 4)stosownie do wartości, może to być i regulamin jeśli jest to ok. 50 tys. ale co do działań to się wstrzymaj do uzyskania większej ilości opinii :)
0
2021-09-15 14:20 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy