Forum

Powrót szacowanie usług powtarzających się okresowo

J.

Justyna .....

9

Mam pytanie o szacowanie usług powtarzających się okresowo: we wcześniejszej ustawie była mowa o tym, aby uwzględniać prognozowany na dany rok średnioroczny wskaźnik cen od towarów i usług konsumpcyjnych ogółem. W obecnej ustawie, w art. 35 jest mowa jedynie o uwzględnieniu zmian ilościowych lub wartości zamawianych usług lub dostaw.

Czy w związku z tym, że nie zmienia mi się zakres zamówienia (usługi sprzątania) - to mogę przyjąć do szacowania zamówienia jedynie koszty poniesione w ostatnich 12 miesiącach?
Mam pytanie o szacowanie usług powtarzających się okresowo: we wcześniejszej ustawie była mowa o tym, aby uwzględniać prognozowany na dany rok średnioroczny wskaźnik cen od towarów i usług konsumpcyjnych ogółem. W obecnej ustawie, w art. 35 jest mowa jedynie o uwzględnieniu zmian ilościowych lub wartości zamawianych usług lub dostaw. Czy w związku z tym, że nie zmienia mi się zakres zamówienia (usługi sprzątania) - to mogę przyjąć do szacowania zamówienia jedynie koszty poniesione w ostatnich 12 miesiącach?
0
2021-09-16 08:47 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 472

W art. 35 jest odniesienie do wartości i jej zmienności w czasie. Co prawda nie ma tu mowy wprost o wskaźniku cen ale szacowanie z jego uwzględnieniem jest nadal możliwe.
W art. 35 jest odniesienie do wartości i jej zmienności w czasie. Co prawda nie ma tu mowy wprost o wskaźniku cen ale szacowanie z jego uwzględnieniem jest nadal możliwe.
0
2021-09-16 09:01 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy