Forum

Powrót Kryterium oceny ofert - Certyfikaty z akredytacją PCA, ISO9001, ISO14001

R.

Robert .....

14

Czy mogę w kryterium oceny ofert zamieścić punktację, dot. posiadania w/w dokuemntów?
dot. produkcji, dostawy i montażu mebli.
Jeżeli pruducent przedstawi certyfikaty z PCA - 10 pkt, bez PCA - 0pkt
Jeżeli producent posiada ISO 14001 środowiskowe - 10 pkt, bez 0 pkt
Ewentualnie mogę tego wymagać z innego paragrafu? np. zdolności technicznej (ISO). Zależy mi na tych zapisach.
Czy mogę w kryterium oceny ofert zamieścić punktację, dot. posiadania w/w dokuemntów? dot. produkcji, dostawy i montażu mebli. Jeżeli pruducent przedstawi certyfikaty z PCA - 10 pkt, bez PCA - 0pkt Jeżeli producent posiada ISO 14001 środowiskowe - 10 pkt, bez 0 pkt Ewentualnie mogę tego wymagać z innego paragrafu? np. zdolności technicznej (ISO). Zależy mi na tych zapisach.
0
2021-09-16 23:53 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Z uporem: proszę uważać na art. 241 ust. 3.
Czy certyfikaty odnoszą się do przedmiotu zamówienia czy do wykonawcy?
Jeżeli do wykonawcy to zakaz jest jednoznaczny: nie możesz punktować za właściwości wykonawcy.
Nie wiem jak teraz się do tego kontrole odnoszą ale kiedyś to był konik i często się dali zamawiający na to złapać.
Nie idź tą drogą:-)
Z uporem: proszę uważać na art. 241 ust. 3. Czy certyfikaty odnoszą się do przedmiotu zamówienia czy do wykonawcy? Jeżeli do wykonawcy to zakaz jest jednoznaczny: nie możesz punktować za właściwości wykonawcy. Nie wiem jak teraz się do tego kontrole odnoszą ale kiedyś to był konik i często się dali zamawiający na to złapać. Nie idź tą drogą:-)
0
2021-09-17 10:31 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy