Forum

Powrót Sumowanie zamówień

A.

Aleksandra .....

1

1. Zgodnie z nPzp nie powinniśmy rozdzielać zamówień. Co w przypadku, gdy np. konieczne jest wykonanie dokumentacji technicznych na kilka przetargów z różnych branż przez cały rok (w naszym przypadku roczna kwota wszystkich zadań raczej nie przekracza 130 000,00 zł), ale co w przypadku, gdy przekroczy? Powinnam każde kolejne zapytanie o wykonanie dok. technicznej robić już dużym przetargiem?
2. Czy w takim przypadku powinnam zliczać wszystkie zadania na wykonanie zamówień związanych z dokumentacja techniczną? W sensie np. mam wykonanie dok. technicznej w branży drogowej w jednym zapytaniu, a za miesiąc na potrzeby kolejnego przetargu, robię zapytanie ofertowe na wykonanie dokumentacji technicznej z branży sanitarnej.
1. Zgodnie z nPzp nie powinniśmy rozdzielać zamówień. Co w przypadku, gdy np. konieczne jest wykonanie dokumentacji technicznych na kilka przetargów z różnych branż przez cały rok (w naszym przypadku roczna kwota wszystkich zadań raczej nie przekracza 130 000,00 zł), ale co w przypadku, gdy przekroczy? Powinnam każde kolejne zapytanie o wykonanie dok. technicznej robić już dużym przetargiem? 2. Czy w takim przypadku powinnam zliczać wszystkie zadania na wykonanie zamówień związanych z dokumentacja techniczną? W sensie np. mam wykonanie dok. technicznej w branży drogowej w jednym zapytaniu, a za miesiąc na potrzeby kolejnego przetargu, robię zapytanie ofertowe na wykonanie dokumentacji technicznej z branży sanitarnej.
0
2021-09-21 10:26 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

ja co do zasady stosuję sumowanie branżami, o ile oczywiście są znane i zaplanowane.
ja co do zasady stosuję sumowanie branżami, o ile oczywiście są znane i zaplanowane.
0
2021-09-21 13:01 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy