Forum

Powrót umowa na dostawę paliw -wzrost cen

K.

Katarzyna .....

3

W ubiegłym roku zawarliśmy umowę na dostawę ON. Założyliśmy podstawę plus 10% opcji. Umowa zakłada wynagrodzenie do kwoty brutto łącznie za podstawę plus opcję. W związku ze wzrostem cen paliwa, nie wyczerpaliśmy jeszcze podstawy, ale prawie wyczerpaliśmy wartość za podstawę. Nie ma możliwości wykorzystania wynagrodzenia za opcję w ramach realizacji za pozostałą w podstawie ilość paliwa? Konieczne jest przeprowadzenie nowego postępowania?
W ubiegłym roku zawarliśmy umowę na dostawę ON. Założyliśmy podstawę plus 10% opcji. Umowa zakłada wynagrodzenie do kwoty brutto łącznie za podstawę plus opcję. W związku ze wzrostem cen paliwa, nie wyczerpaliśmy jeszcze podstawy, ale prawie wyczerpaliśmy wartość za podstawę. Nie ma możliwości wykorzystania wynagrodzenia za opcję w ramach realizacji za pozostałą w podstawie ilość paliwa? Konieczne jest przeprowadzenie nowego postępowania?
0
2021-09-22 11:00 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Tak z ciekawości:
Jaka jest konstrukcja umowy w zakresie realizacji zamówień? Tzn: piszesz że nie wyczerpaliście ilości a wyczerpaliście wartość - dobrze zrozumiałem?
Chodzi mi o te zapisy, które regulują ile i po ile możecie kupić.
Tak z ciekawości: Jaka jest konstrukcja umowy w zakresie realizacji zamówień? Tzn: piszesz że nie wyczerpaliście ilości a wyczerpaliście wartość - dobrze zrozumiałem? Chodzi mi o te zapisy, które regulują ile i po ile możecie kupić.
0
2021-09-23 08:33 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy