Forum

Powrót Wartość zamówienia - połączyć / podzielić?

J.

Joanna .....

58

Planowałam przeprowadzenie postępowania wg wewnętrznego regulaminu do 130 000 zł, bo wartość wyszacowanego urządzenia, które ma zostać dostarczone przez wykonawcę to ok. 127 000 zł.
Jestem na etapie robienia tej procedury, ale właśnie dowiedziałam się, że urządzenie to ma zostać zamontowane samodzielnie przez Zamawiajacego, a koszt materiałów niezbędnych do tego będzie powyżej 10 000 zł (trudno to określić, wyjdzie "w praniu"). Jak powinnm postąpić? Jeśli pomyślałabym o połączeniu tych kwot (urządzenie podstawowe wykonawcy + koszt materiału i robocizny zamawiającego) to wyjdzie wartość postępowania krajowego, ale czy tak być powinno? Czy powinnam rozpisać tp bez negocjacji na urządzenie poniżej 130 tys. mając na uwadze koszt całkowity? Jak to ugryźć?
Planowałam przeprowadzenie postępowania wg wewnętrznego regulaminu do 130 000 zł, bo wartość wyszacowanego urządzenia, które ma zostać dostarczone przez wykonawcę to ok. 127 000 zł. Jestem na etapie robienia tej procedury, ale właśnie dowiedziałam się, że urządzenie to ma zostać zamontowane samodzielnie przez Zamawiajacego, a koszt materiałów niezbędnych do tego będzie powyżej 10 000 zł (trudno to określić, wyjdzie "w praniu"). Jak powinnm postąpić? Jeśli pomyślałabym o połączeniu tych kwot (urządzenie podstawowe wykonawcy + koszt materiału i robocizny zamawiającego) to wyjdzie wartość postępowania krajowego, ale czy tak być powinno? Czy powinnam rozpisać tp bez negocjacji na urządzenie poniżej 130 tys. mając na uwadze koszt całkowity? Jak to ugryźć?
0
2021-09-23 09:56 0

MW

Monika Winsche

54

Ja bym nie sumowała z kosztami montażu, który zostanie wykonany przez zamawiającego. Nawet chyba by mi to nie przyszło do głowy... Ale zastanawia mnie jedno, czy istnieje możliwość zakupu tego urządzenia od razu z montażem?
Ja bym nie sumowała z kosztami montażu, który zostanie wykonany przez zamawiającego. Nawet chyba by mi to nie przyszło do głowy... Ale zastanawia mnie jedno, czy istnieje możliwość zakupu tego urządzenia od razu z montażem?
0
2021-09-23 10:10 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy