Forum

Powrót Szacowanie zakupu komputerów wraz z Office

K.

Katarzyna .....

0

Witam,
Czy do szacowania wartości zamówienia na zakup komputerów doliczalibyście wartość Microsoft Office? Czy w związku z tym, że nie jest to standardowe oprogramowanie, należałoby szacowac odrębnie?
Witam, Czy do szacowania wartości zamówienia na zakup komputerów doliczalibyście wartość Microsoft Office? Czy w związku z tym, że nie jest to standardowe oprogramowanie, należałoby szacowac odrębnie?
0
2021-09-27 12:30 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Pamiętam jaką swego czasu wywołałem burzę, gdy policzyłem to osobno. Obrazoburcze, grzeszne a nawet rzekłbym taboo!
Absolutnie nie wolno, bo to komputery a to oprogramowanie. I jednym i drugim zajmują się informatycy!
Żarty na bok,
Tego zakupu IMHO nie trzeba łączyć ze sprzętem. Są firmy, które specjalizują się w handlują (prawie) wyłącznie licencjami na oprogramowanie. Są takie, które handlują sprzętem. To że istnieją takie, które handlują kompletami nie znaczy że to trzeba sumować. BTW (wiem, że to o niczym nie świadczy) sprawdzałaś kody CPV?
Pamiętam jaką swego czasu wywołałem burzę, gdy policzyłem to osobno. Obrazoburcze, grzeszne a nawet rzekłbym taboo! Absolutnie nie wolno, bo to komputery a to oprogramowanie. I jednym i drugim zajmują się informatycy! Żarty na bok, Tego zakupu IMHO nie trzeba łączyć ze sprzętem. Są firmy, które specjalizują się w handlują (prawie) wyłącznie licencjami na oprogramowanie. Są takie, które handlują sprzętem. To że istnieją takie, które handlują kompletami nie znaczy że to trzeba sumować. BTW (wiem, że to o niczym nie świadczy) sprawdzałaś kody CPV?
0
2021-09-27 14:01 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy