Forum

Powrót Skład Komisji Przetargowej

M.

Milena .....

0

Szanowni Państwo,
Czy ustalając skład KP obowiązują jakieś zasady dot. hierarchi osób na poszczególnych stanowiskach?
Przewodniczący KP, który był jednocześnie Kierownikiem Referatu przeszedł na emeryturę i zrodził się problem. Obecny zastępca chce, abym to ja została Przewodnicząca mimo tego, że zamówieniami zajmuję się dopiero pół roku, ogólnie w Urzędzie jestem dopiero rok. W składzie mamy Sekretarza Gminy, który również broni się przed byciem Przewodniczącym twierdząc, że ja mam największą wiedzę odnośnie elektronizacji i dla niego problemem jest odszyfrowanie samych ofert. Bardzo proszę o podpowiedź jakich argumentów użyć, aby się obronić. Przewodniczący ma przecież najważniejszy głos, więc skoro mamy w składzie Sekretarza Gminy i zastępcę Kierownika, to przecież oni są znacznie wyżej niż zwykły pracownik.
Czy prawdą jest, że Sekretarzem Komisji zawsze jest pracownik zajmujący się zamówieniami, może tym się posłużyć, aby w jakikolwiek sposób się wybronić, naprawdę nie czuje się na siłach, aby zostać Przewodniczacym.
Szanowni Państwo, Czy ustalając skład KP obowiązują jakieś zasady dot. hierarchi osób na poszczególnych stanowiskach? Przewodniczący KP, który był jednocześnie Kierownikiem Referatu przeszedł na emeryturę i zrodził się problem. Obecny zastępca chce, abym to ja została Przewodnicząca mimo tego, że zamówieniami zajmuję się dopiero pół roku, ogólnie w Urzędzie jestem dopiero rok. W składzie mamy Sekretarza Gminy, który również broni się przed byciem Przewodniczącym twierdząc, że ja mam największą wiedzę odnośnie elektronizacji i dla niego problemem jest odszyfrowanie samych ofert. Bardzo proszę o podpowiedź jakich argumentów użyć, aby się obronić. Przewodniczący ma przecież najważniejszy głos, więc skoro mamy w składzie Sekretarza Gminy i zastępcę Kierownika, to przecież oni są znacznie wyżej niż zwykły pracownik. Czy prawdą jest, że Sekretarzem Komisji zawsze jest pracownik zajmujący się zamówieniami, może tym się posłużyć, aby w jakikolwiek sposób się wybronić, naprawdę nie czuje się na siłach, aby zostać Przewodniczacym.
0
2021-09-29 17:41 0

M.

Mariusz .....

Fachowiec 1693

Przewodniczącym komisji powinna być osoba zajmująca stanowisko kierownicze, w tym wypadku powinien być sekretarz albo kierownik referatu. W zdecydowanej większości jednostek właśnie osoby na stołkach kierowniczych są przewodniczacymi komisji. Sekretarzem co do zasady jest osoba zajmująca się zamówienia.
Przewodniczącym komisji powinna być osoba zajmująca stanowisko kierownicze, w tym wypadku powinien być sekretarz albo kierownik referatu. W zdecydowanej większości jednostek właśnie osoby na stołkach kierowniczych są przewodniczacymi komisji. Sekretarzem co do zasady jest osoba zajmująca się zamówienia.
0
2021-09-29 18:02 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy