Forum

Powrót Skan oświadczenia podmiotu trzeciego z art. 125 ust. 1 poświadczone przez wykonawcę i inne błędy w ich treści - tryb podstawowy z art. 275 pkt 1 - Potrzebna porada.

Ł.

Łukasz .....

37

Witam.
Wykonawca na wezwanie uzupełnił (a raczej próbował) oświadczenia podmiotów trzecich z art. 125 ust. 1 jednakże przesłał skany papierowych oświadczeń opatrzone SWOIM podpisem elektronicznym a nie podpisami podmiotów trzecich (i z tego co wiem do tej pory są nie ważne z mocy ustawy w takiej postaci a i rozporządzenia nie przewidują takiego odwzorowania) w treści oświadczeń też są błędy dotyczące adresu siedzib (wpisano siedzibę wykonawcy a nie poszczególnych podmiotów) zastanawiam się teraz tylko czy mogę odrzucić ofertę (chyba z art. 226 ust. 1 pkt 2 lit. c uznając uzupełnienie za nieskuteczne) czy też jeszcze wzywać do wyjaśnień z art. 128 ust. 1, (oferta nie jest najkorzystniejsza a nawet poza naszym budżetem ale to mniej istotne). Będę wdzięczny za każdą radę!
Witam. Wykonawca na wezwanie uzupełnił (a raczej próbował) oświadczenia podmiotów trzecich z art. 125 ust. 1 jednakże przesłał skany papierowych oświadczeń opatrzone SWOIM podpisem elektronicznym a nie podpisami podmiotów trzecich (i z tego co wiem do tej pory są nie ważne z mocy ustawy w takiej postaci a i rozporządzenia nie przewidują takiego odwzorowania) w treści oświadczeń też są błędy dotyczące adresu siedzib (wpisano siedzibę wykonawcy a nie poszczególnych podmiotów) zastanawiam się teraz tylko czy mogę odrzucić ofertę (chyba z art. 226 ust. 1 pkt 2 lit. c uznając uzupełnienie za nieskuteczne) czy też jeszcze wzywać do wyjaśnień z art. 128 ust. 1, (oferta nie jest najkorzystniejsza a nawet poza naszym budżetem ale to mniej istotne). Będę wdzięczny za każdą radę!
0
2021-10-06 12:10 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Skoro było to uzupełnienie dokumentu i dokument jest nieprawidłowy w formie i w treści, to żadne wyjaśnienia niczego już tutaj nie zmienią. Ofertę trzeba odrzucić.
Skoro było to uzupełnienie dokumentu i dokument jest nieprawidłowy w formie i w treści, to żadne wyjaśnienia niczego już tutaj nie zmienią. Ofertę trzeba odrzucić.
0
2021-10-06 15:14 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy