Forum

Powrót Proszę o pomoc - Formularz ofertowy - błędnie dodana pozycja

A.

Aleksandra .....

3

Dzień dobry, Zamawiający ogłosił postępowanie w trybie podstawowym, bez negocjacji. W SWZ i ogłoszeniu liczba pakietów: 14 (nazwane i ponumerowane). Przed otwarciem ofert Zamawiajacy podał kwotę jaką zamierza przeznaczyć na realizację zamówienia. Podczas otwierania ofert Zamawiający zauważył, że omyłkowo nie usunął z załącznika asortymentowo-cenowego jednego pakietu, który nie był przedmiotem zamówienia ( z formularza wynikało, że jest pakietów 15). Na moje nieszczęście złożono 1 ofertę na ten pakiet, który nie stanowił przedmiotu zamówienia .
Kwota na realizacje zamówienia nie pasuje do numeracji pakietów, ponieważ np. podałam kwotę na pakiet nr 5, a dla wykonawców był to pakiet nr 6.
Czy wystarczy napisać sprostowanie, i nie brać pod uwagę oferty w zakresie pakietu, który nie był przedmiotem zamówienia?
Zaznaczam, ze w SWZ i ogłoszeniu o zamówieniu było wszystko dobrze, aż dziwne, że nikt z wykonawców nie zadał pytania w tej sprawie :-(
Mam nadzieję, ze nie musze unieważniać postępowania... Proszę o radę.
Dzień dobry, Zamawiający ogłosił postępowanie w trybie podstawowym, bez negocjacji. W SWZ i ogłoszeniu liczba pakietów: 14 (nazwane i ponumerowane). Przed otwarciem ofert Zamawiajacy podał kwotę jaką zamierza przeznaczyć na realizację zamówienia. Podczas otwierania ofert Zamawiający zauważył, że omyłkowo nie usunął z załącznika asortymentowo-cenowego jednego pakietu, który nie był przedmiotem zamówienia ( z formularza wynikało, że jest pakietów 15). Na moje nieszczęście złożono 1 ofertę na ten pakiet, który nie stanowił przedmiotu zamówienia . Kwota na realizacje zamówienia nie pasuje do numeracji pakietów, ponieważ np. podałam kwotę na pakiet nr 5, a dla wykonawców był to pakiet nr 6. Czy wystarczy napisać sprostowanie, i nie brać pod uwagę oferty w zakresie pakietu, który nie był przedmiotem zamówienia? Zaznaczam, ze w SWZ i ogłoszeniu o zamówieniu było wszystko dobrze, aż dziwne, że nikt z wykonawców nie zadał pytania w tej sprawie :-( Mam nadzieję, ze nie musze unieważniać postępowania... Proszę o radę.
0
2021-10-06 13:19 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Może unieważnić postępowanie tylko w zakresie jednego pakietu ze względu na wadę uniemożliwiającą zawarcie umowy na podstawie art. 255 pkt 6?
Może unieważnić postępowanie tylko w zakresie jednego pakietu ze względu na wadę uniemożliwiającą zawarcie umowy na podstawie art. 255 pkt 6?
0
2021-10-06 13:26 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy