Forum

Powrót art. 30 ust. 4 ustawy Pzp

J.

Joanna .....

0

Planujemy wszczęcie postępowania na dostawę różnych implantów na okres 12 m-cy. Łączna wartość szacunkowa zamówienia 1.200.000,00 zł - podzielone na 4 części.
Wartość szacunkowa części nr 1 wynosi 636.000 zł.
Planujemy wszcząć jedno postępowanie unijne składające się z czterech pakietów, ale mamy pilną potrzebę przeprowadzenia krótkiej procedury na zabezpieczenie ciągłości dostaw dla pakietu nr 1 na okres 2 m-cy.
Czy możemy przeprowadzić tą "pilną" procedurę z uwzględnieniem zapisów art. 30 ust. 4 Pzp, jeżeli wartość szacunkowa tego postępowania na okres 2 m-cy wyniesie 127.000 zł, i czy jego zakres przedmiotowy może zostać powtórzony w pakiecie nr 1 postępowania unijnego, czy powinien zostać z niego wydzielony?
Planujemy wszczęcie postępowania na dostawę różnych implantów na okres 12 m-cy. Łączna wartość szacunkowa zamówienia 1.200.000,00 zł - podzielone na 4 części. Wartość szacunkowa części nr 1 wynosi 636.000 zł. Planujemy wszcząć jedno postępowanie unijne składające się z czterech pakietów, ale mamy pilną potrzebę przeprowadzenia krótkiej procedury na zabezpieczenie ciągłości dostaw dla pakietu nr 1 na okres 2 m-cy. Czy możemy przeprowadzić tą "pilną" procedurę z uwzględnieniem zapisów art. 30 ust. 4 Pzp, jeżeli wartość szacunkowa tego postępowania na okres 2 m-cy wyniesie 127.000 zł, i czy jego zakres przedmiotowy może zostać powtórzony w pakiecie nr 1 postępowania unijnego, czy powinien zostać z niego wydzielony?
0
2021-10-07 07:41 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

co do zasady powinno to dotyczyć całej części , ale może da się to jakby uzasadnić wydzielając tzw. "część nr 5"- chociaż mam wątpliwości co do takiego postępowania ale różne rzeczy już widziałem więc to dopuszczam. ale chętnie posłucham innych
co do zasady powinno to dotyczyć całej części , ale może da się to jakby uzasadnić wydzielając tzw. "część nr 5"- chociaż mam wątpliwości co do takiego postępowania ale różne rzeczy już widziałem więc to dopuszczam. ale chętnie posłucham innych
0
2021-10-07 10:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy