Forum


Powrót Kryterium cena 100%

A.

Agata .....

15

Dzień dobry, jestem Zamawiającym z art. 4 pkt 1, planuje przetarg unijny na dostawę mięsa, ciężko określić mi Kryterium nr 2 (jakościowe), ponieważ ścisłe zapisy umowy ustaliła mi kuchnia i nie mogę skorzystać z terminu dostawy, gwarancji itp., dlatego też chciałabym skorzystać z możliwości zapisu z art. 246 ust. 2 - 100% cena, jeżeli określę w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się co najmniej do głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia. Jednakże nie wiem czy moje opisy spełniają przesłanki tego art. Przykładowy opis pozycji: "Łopatka bez kości - mięso z łopatki odtłuszczone oraz pozbawione kości, ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego, bez golonki i skóry, powierzchnia bez przekrwień, pozacinań, pomiażdżonych kości (prawidłowe wytrybowanie kości łopatkowej). Barwa jasnoróżowa do czerwonej. Konsystencja mięśni jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, surowego, wieprzowego."

Może powinnam dodać również opisy o opakowaniach oraz oznaczeniach?
Dzień dobry, jestem Zamawiającym z art. 4 pkt 1, planuje przetarg unijny na dostawę mięsa, ciężko określić mi Kryterium nr 2 (jakościowe), ponieważ ścisłe zapisy umowy ustaliła mi kuchnia i nie mogę skorzystać z terminu dostawy, gwarancji itp., dlatego też chciałabym skorzystać z możliwości zapisu z art. 246 ust. 2 - 100% cena, jeżeli określę w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się co najmniej do głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia. Jednakże nie wiem czy moje opisy spełniają przesłanki tego art. Przykładowy opis pozycji: "Łopatka bez kości - mięso z łopatki odtłuszczone oraz pozbawione kości, ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego, bez golonki i skóry, powierzchnia bez przekrwień, pozacinań, pomiażdżonych kości (prawidłowe wytrybowanie kości łopatkowej). Barwa jasnoróżowa do czerwonej. Konsystencja mięśni jędrna i elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, surowego, wieprzowego." Może powinnam dodać również opisy o opakowaniach oraz oznaczeniach?
0
2021-10-07 10:13 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

z pewnością nie zaszkodzi. A tak pół żartem pół serio może warto dorzucić co znaczy świeże : - np. datę uboju i rozbioru mięsa :)),
z pewnością nie zaszkodzi. A tak pół żartem pół serio może warto dorzucić co znaczy świeże : - np. datę uboju i rozbioru mięsa :)),
0
2021-10-07 10:24 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy