Forum

Powrót czy udostępniając ofertę należy udostępnić również wadium w postaci elektonicznej?

M.

Monika .....

5

Dzień dobry
wykonawca zażądał wglądu do oferty drugiego wykonawcy.
Oferta, którą muszę udostępnić zabezpieczona jest dokumentem wadialnym (gwarancja w formie elektronicznej). Wadium zostało wpisane w formularzu ofertowym jako "załącznik do oferty". Czy w takiej sytuacji przesyłam formularz ofertowy oraz ten dokument wadialny?
Wydaje mi się, że nie powinnam przekazywać wadium, w końcu jest to papier wartościowy. Czy dobrze myślę? proszę o podpowiedź
Dzień dobry wykonawca zażądał wglądu do oferty drugiego wykonawcy. Oferta, którą muszę udostępnić zabezpieczona jest dokumentem wadialnym (gwarancja w formie elektronicznej). Wadium zostało wpisane w formularzu ofertowym jako "załącznik do oferty". Czy w takiej sytuacji przesyłam formularz ofertowy oraz ten dokument wadialny? Wydaje mi się, że nie powinnam przekazywać wadium, w końcu jest to papier wartościowy. Czy dobrze myślę? proszę o podpowiedź
0
2021-10-07 13:05 0

MW

Monika Winsche

54

Udostępniam całość. Nikt inny oprócz Zamawiającego nie może przecież zrobić użytku z gwarancji.
Udostępniam całość. Nikt inny oprócz Zamawiającego nie może przecież zrobić użytku z gwarancji.
0
2021-10-07 13:39 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy