Forum

Powrót Prawidłowość podpisu

M.

Małgorzata .....

2

Dzień dobry. Czy jeżeli w formularzu oferty, osoba która przedstawiła w ofercie upoważnienie do podpisania ofert, umowy itd. napisała
...."Ja niżej podpisany Jan X z upoważnienia....., a potem podpis elektroniczny jest właściciela firmy a nie osoby upoważnionej , to uznać to za prawidłowy podpis , czy wezwać do wyjaśnień jako omyłka pisarska ?
Dzień dobry. Czy jeżeli w formularzu oferty, osoba która przedstawiła w ofercie upoważnienie do podpisania ofert, umowy itd. napisała ...."Ja niżej podpisany Jan X z upoważnienia....., a potem podpis elektroniczny jest właściciela firmy a nie osoby upoważnionej , to uznać to za prawidłowy podpis , czy wezwać do wyjaśnień jako omyłka pisarska ?
0
2021-10-28 14:20 0

E.

Ewa .....

Fachowiec 512

Jeśli osoba upoważniona podpisała ofertę to jest o'k. Kiedyś czytałam o sprawie w której (forma pisemna ofert) wykonawca włąsciciel firmy złożył podpis, ale przystawił nie swoja pieczątkę (vice prezesa) . Mimo błędnej pieczątki uznano tę ofertę za prawidłowo podpisaną - ponieważ dokonała tego (poprzez złożeniepodpisu) osoba uprawniona. Pieczątka jest bez znaczenia.
Jeśli osoba upoważniona podpisała ofertę to jest o'k. Kiedyś czytałam o sprawie w której (forma pisemna ofert) wykonawca włąsciciel firmy złożył podpis, ale przystawił nie swoja pieczątkę (vice prezesa) . Mimo błędnej pieczątki uznano tę ofertę za prawidłowo podpisaną - ponieważ dokonała tego (poprzez złożeniepodpisu) osoba uprawniona. Pieczątka jest bez znaczenia.
0
2021-10-28 14:29 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy