Forum

Powrót karta katalogowa - inny model urządzenia niż w ofercie

M.

Marta .....

2

W formularzu oferty wykonawca wpisał, że ofertuje produkt ABC3.1 o parametrze "a" i ABC3.2 o parametrze "b". Wymagane były do oferty karty katalogowe. Przewidziane uzupełnienie w przypadku braku.
W ofercie została załączona karta katalogowa dla pierwszego produktu a dla drugiego nie. Wezwałam.
Na wezwanie wykonawca załącza mi karty katalogowe dla produktu ABC4.1 o parametrze "a" i ABC4.2 o parametrze "b" + załącza informację od producenta tych urządzeń, że oni już nie produkują ABC3 tylko teraz produkują ABC4 i że jest to ten sam produkt (a nawet lepszy), tylko ma inną nazwę, różniącą się tą jedną cyfrą. Co ja mam z tym zrobić?
W formularzu oferty wykonawca wpisał, że ofertuje produkt ABC3.1 o parametrze "a" i ABC3.2 o parametrze "b". Wymagane były do oferty karty katalogowe. Przewidziane uzupełnienie w przypadku braku. W ofercie została załączona karta katalogowa dla pierwszego produktu a dla drugiego nie. Wezwałam. Na wezwanie wykonawca załącza mi karty katalogowe dla produktu ABC4.1 o parametrze "a" i ABC4.2 o parametrze "b" + załącza informację od producenta tych urządzeń, że oni już nie produkują ABC3 tylko teraz produkują ABC4 i że jest to ten sam produkt (a nawet lepszy), tylko ma inną nazwę, różniącą się tą jedną cyfrą. Co ja mam z tym zrobić?
0
2021-11-03 13:47 0

E.

Ewa .....

Fachowiec 512

Zawsze dopuszczam z przyczyn obiektywnych możliwośc zmiany urządzenia zaproponowanego w ofercie , pod warunkiem niepogorszenia jakości. Dotyczy to głównie sprzetu IT, a w tych rozchwianych czasach tez innego sprzetu. Tylko taki zapis wprowadzam do swz (równiez umowy)
Zawsze dopuszczam z przyczyn obiektywnych możliwośc zmiany urządzenia zaproponowanego w ofercie , pod warunkiem niepogorszenia jakości. Dotyczy to głównie sprzetu IT, a w tych rozchwianych czasach tez innego sprzetu. Tylko taki zapis wprowadzam do swz (równiez umowy)
0
2021-11-03 13:50 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy