Forum

Powrót koncesja na obrót enerią elektryczną

M.

Mariusz .....

9

Dzień dobry, wezwałem wykonawcę najwyżej ocenionego w przetargu na dostawę energii elektrycznej do złożenia koncesji. W odpowiedzi otrzymałem podpisany elektronicznie skan koncesji (wystawionej na papierze) z data podpisu przed wysłanym wezwaniem oraz informację od Wykonawcy: Jednocześnie informujemy iż na stronie Urzędu Regulacji Energetyki znajduj się wykaz przedsiębiorstw posiadających koncesję, w którym można zweryfikować informacje o udzielonej nam koncesji na obrót energią elektryczną. https://rejestry.ure.gov.pl/ zakładka "Koncesja w zakresie innym niż paliwa ciekłe".
1. Czy można uznać, że koncesja jest aktualna? Bo ważna jest do 2023 r.
2. Na stronie URE można rzeczywiście sprawdzić i pobrać pdf koncesji ale nigdzie nie ma daty kiedy to się pobiera.

Należy teraz wezwać do złożenia skanu z aktualnym podpisem (po wezwaniu) a może te wydruki z URE wystarczą?
Dzień dobry, wezwałem wykonawcę najwyżej ocenionego w przetargu na dostawę energii elektrycznej do złożenia koncesji. W odpowiedzi otrzymałem podpisany elektronicznie skan koncesji (wystawionej na papierze) z data podpisu przed wysłanym wezwaniem oraz informację od Wykonawcy: Jednocześnie informujemy iż na stronie Urzędu Regulacji Energetyki znajduj się wykaz przedsiębiorstw posiadających koncesję, w którym można zweryfikować informacje o udzielonej nam koncesji na obrót energią elektryczną. https://rejestry.ure.gov.pl/ zakładka "Koncesja w zakresie innym niż paliwa ciekłe". 1. Czy można uznać, że koncesja jest aktualna? Bo ważna jest do 2023 r. 2. Na stronie URE można rzeczywiście sprawdzić i pobrać pdf koncesji ale nigdzie nie ma daty kiedy to się pobiera. Należy teraz wezwać do złożenia skanu z aktualnym podpisem (po wezwaniu) a może te wydruki z URE wystarczą?
0
2021-11-16 07:22 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 472

Żądałeś aktualnej, czyli obowiązującej koncesji i ja dostałeś. Forma skanu potwierdzonego za zgodność i opatrzona podpisem Wykonawcy (rodzaj podpisu zgodnie z wymaganiami SWZ) też jest ok. Dodatkowo masz informacje Wykonawcy o możliwości weryfikacji dokumentu. Wg mnie jest ok.
Żądałeś aktualnej, czyli obowiązującej koncesji i ja dostałeś. Forma skanu potwierdzonego za zgodność i opatrzona podpisem Wykonawcy (rodzaj podpisu zgodnie z wymaganiami SWZ) też jest ok. Dodatkowo masz informacje Wykonawcy o możliwości weryfikacji dokumentu. Wg mnie jest ok.
0
2021-11-16 07:52 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy