Forum

Powrót Wykonawca uchylił się od podpisania umowy

K.

Katarzyna .....

0

Dzień dobry.
Proszę o podpowiedź: Jeden z Wykonawców uchylił się od podpisania umowy. Wróciliśmy do ponownego badania i oceny ofert. Wezwaliśmy najkorzystniejszego Wykonawcę o wyrażenie zgody na wybór jego oferty. Zgodę mamy, podmiotowe środki również. Sporządzamy informację o ponownym wyborze najkorzystniejszej oferty. Czy należy ponownie wskazać oferty odrzucone, zgodnie z ustawą, które wymienione były w pierwotnej informacji, czy już nie? W kwestii odrzucenia ofert nic się nie zmieniło.
Dzień dobry. Proszę o podpowiedź: Jeden z Wykonawców uchylił się od podpisania umowy. Wróciliśmy do ponownego badania i oceny ofert. Wezwaliśmy najkorzystniejszego Wykonawcę o wyrażenie zgody na wybór jego oferty. Zgodę mamy, podmiotowe środki również. Sporządzamy informację o ponownym wyborze najkorzystniejszej oferty. Czy należy ponownie wskazać oferty odrzucone, zgodnie z ustawą, które wymienione były w pierwotnej informacji, czy już nie? W kwestii odrzucenia ofert nic się nie zmieniło.
0
2021-11-16 12:32 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Ja bym wykazał cały garnitur ofert - to na pewno nie zaszkodzi a będzie bardziej czytelne dla osób z zewnątrz (tak mi się wydaje). Jeżeli wykazałabyś tylko te nieodrzucone to trzeba się będzie wczytywać, dlaczego, kiedy itp. A w "pełnej informacji" ktoś kto czyta, będzie miał wszytko jasne: oferta odrzucona, oferta wykonawcy który się uchylił, oferty oceniane, oferta najkorzystniejsza).
Ja bym wykazał cały garnitur ofert - to na pewno nie zaszkodzi a będzie bardziej czytelne dla osób z zewnątrz (tak mi się wydaje). Jeżeli wykazałabyś tylko te nieodrzucone to trzeba się będzie wczytywać, dlaczego, kiedy itp. A w "pełnej informacji" ktoś kto czyta, będzie miał wszytko jasne: oferta odrzucona, oferta wykonawcy który się uchylił, oferty oceniane, oferta najkorzystniejsza).
0
2021-11-16 12:43 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy