Forum

Powrót podział zmówienia na części

J.

Justyna .....

9

W ubiegłym roku 2020 podzieliłam zamówienie dot. usług sprzątania na 2 części, oba postępowania zakończyły się podpisaniem umowy w 2020 r.:
1) Budynek A, umowa została podpisana na okres: sierpień 2020- lipiec 2022
2) Budynek B, umowa podpisana na okres luty 2021-styczeń 2022.

W tym roku planuję ogłosić przetarg wyłącznie na budynek B, bo tylko tam kończy mi się umowa. Czy w SWZ podaję, że dzielę zamówienie na części (wszak w ubiegłym roku podzieliłam i ten podział nadal obowiązuje), czy nie..? Jeśli nie- to powinnam podać powody niedokonania podziału - jak do tego podejść?
W ubiegłym roku 2020 podzieliłam zamówienie dot. usług sprzątania na 2 części, oba postępowania zakończyły się podpisaniem umowy w 2020 r.: 1) Budynek A, umowa została podpisana na okres: sierpień 2020- lipiec 2022 2) Budynek B, umowa podpisana na okres luty 2021-styczeń 2022. W tym roku planuję ogłosić przetarg wyłącznie na budynek B, bo tylko tam kończy mi się umowa. Czy w SWZ podaję, że dzielę zamówienie na części (wszak w ubiegłym roku podzieliłam i ten podział nadal obowiązuje), czy nie..? Jeśli nie- to powinnam podać powody niedokonania podziału - jak do tego podejść?
0
2021-11-16 15:35 0

MT.

Maria Teresa .....

Fachowiec 319

W zeszłym roku było to oddzielne zamówienie, w tym roku jest oddzielne. Jeżeli podzieliłaś w zeszłym roku sprzątanie na budynki A i B nie ma to znaczenia dla roku bieżącego. W tym roku przedmiotem zamówienia jest tylko sprzątanie budynku B. Jeśli nie dzielisz tego zamówienia to trzeba podać przyczyny niedokonania podziału.
W zeszłym roku było to oddzielne zamówienie, w tym roku jest oddzielne. Jeżeli podzieliłaś w zeszłym roku sprzątanie na budynki A i B nie ma to znaczenia dla roku bieżącego. W tym roku przedmiotem zamówienia jest tylko sprzątanie budynku B. Jeśli nie dzielisz tego zamówienia to trzeba podać przyczyny niedokonania podziału.
0
2021-11-16 15:43 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy