Forum

Powrót KONSORCJUM

MP

Marta Przybylska

0

Witam, ciekawa jestem waszego zdania.
Czy każda z firm wchodząca w skład konsorcjum może wystawiać osobną fakturę VAT w przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie.

dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam
Witam, ciekawa jestem waszego zdania. Czy każda z firm wchodząca w skład konsorcjum może wystawiać osobną fakturę VAT w przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie. dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam
0
2021-11-16 15:35 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji i nie spotkałam zamawiającego, który by się na to zgodził. Zasadą jest, że lider konsorcjum reprezentuje wykonawców i wystawia fakturę, co nie stoi na przeszkodzie, aby każdy z członków konsorcjum wystawił fakturę liderowi za wykonane przez siebie prace zrealizowane w ramach konsorcjum.
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji i nie spotkałam zamawiającego, który by się na to zgodził. Zasadą jest, że lider konsorcjum reprezentuje wykonawców i wystawia fakturę, co nie stoi na przeszkodzie, aby każdy z członków konsorcjum wystawił fakturę liderowi za wykonane przez siebie prace zrealizowane w ramach konsorcjum.
0
2021-11-16 15:51 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy