Forum

Powrót przetarg - materiały eksploatacyjne

A.

Agata .....

47

Proszę o podzielenie się Państwa stosowaną praktyką w zakresie opisu asortymentowego w przedmiocie zamówienia na dostawę materiałów eksploatacyjnych do drukarek. Mam problem z utworzeniem formularza asortymentowo ilościowego, w którym Wykonawcy wskażą ceny za poszczególne materiały.
Czy w formularzu podają Państwo wyłącznie nazwę urządzenia (gdzie Wykonawca sam dopasowuje pasujący do niego toner) np. drukarka hp laserjet pro mfp M225dn, czy podają Państwo zarówno nazwę urządzenia jak i nazwę materiału który ma pasować do tego urządzenia np. toner 83a do drukarki hp laserjet pro mfp M225dn ? Jak opisać by nie narazić się na zarzut używania znaków towarowych? Czy konieczne jest podanie wydajności? Proszę o informację.
Proszę o podzielenie się Państwa stosowaną praktyką w zakresie opisu asortymentowego w przedmiocie zamówienia na dostawę materiałów eksploatacyjnych do drukarek. Mam problem z utworzeniem formularza asortymentowo ilościowego, w którym Wykonawcy wskażą ceny za poszczególne materiały. Czy w formularzu podają Państwo wyłącznie nazwę urządzenia (gdzie Wykonawca sam dopasowuje pasujący do niego toner) np. drukarka hp laserjet pro mfp M225dn, czy podają Państwo zarówno nazwę urządzenia jak i nazwę materiału który ma pasować do tego urządzenia np. toner 83a do drukarki hp laserjet pro mfp M225dn ? Jak opisać by nie narazić się na zarzut używania znaków towarowych? Czy konieczne jest podanie wydajności? Proszę o informację.
0
2021-11-17 11:56 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

ostatnio jak kupowałem to podawałem nazwę urządzenia do którego ma być toner i koniecznie określałem minimalną wydajność bo są różne i można kupić tzw "połówkę"
ostatnio jak kupowałem to podawałem nazwę urządzenia do którego ma być toner i koniecznie określałem minimalną wydajność bo są różne i można kupić tzw "połówkę"
0
2021-11-18 08:20 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy