Forum

Powrót transport z pacjentem covidowym

A.

Anna .....

32

Witam,
Chciałam się podpytać w następującej sprawie. zamawiający jest niewielkim szpitalem, w tym roku zostało przeprowadzone zapytanie ofertowe na transport sanitarny typu S (pacjentów szpitala z punktu A do punktu B). Chcielibyśmy jeszcze mieć zapewniony transport, kiedy zdarzy się pacjent zakażony Covid, tylko w sytuacji, gdy karetka pogotowia ze Szpitala wojewódzkiego nam odmówi przyjazdu-będą to sporadyczne przypadki, zamawiającemu nawet trudno oszacować koszt takiego zamówienia.
Proszę o podpowiedź, czy łączyć te dwa transporty do wartości szacunkowej zamówienia ? Czy traktować to jako dwa odrebne zamówienia?
Witam, Chciałam się podpytać w następującej sprawie. zamawiający jest niewielkim szpitalem, w tym roku zostało przeprowadzone zapytanie ofertowe na transport sanitarny typu S (pacjentów szpitala z punktu A do punktu B). Chcielibyśmy jeszcze mieć zapewniony transport, kiedy zdarzy się pacjent zakażony Covid, tylko w sytuacji, gdy karetka pogotowia ze Szpitala wojewódzkiego nam odmówi przyjazdu-będą to sporadyczne przypadki, zamawiającemu nawet trudno oszacować koszt takiego zamówienia. Proszę o podpowiedź, czy łączyć te dwa transporty do wartości szacunkowej zamówienia ? Czy traktować to jako dwa odrebne zamówienia?
0
2021-11-18 08:31 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Jako laik - połączyłbym.
Wydaje mi się - popraw jeśli sie mylę - że nie wydzielacie transportu innych "zakaźnych" więc chyba nie ma podstaw do wydzielania transportu covidowców.
A jeśli jest jakiś problem ze zleceniem pojedynczych przypadków zastosowałbym do udzielenia zamówienia przepisy art. 30 ust. 4 (pod pewnymi warunkami możesz wydzielić z głównego zamówienia, jakim jest ogólnie transport pacjentów, część dotyczącą transportu pacjentów zakowidowanych i zlecić ten transport na podstawie przepisów odpowiednich do wartości zamówienia tej wydzielonej części).
Pozdrawiam.
Jako laik - połączyłbym. Wydaje mi się - popraw jeśli sie mylę - że nie wydzielacie transportu innych "zakaźnych" więc chyba nie ma podstaw do wydzielania transportu covidowców. A jeśli jest jakiś problem ze zleceniem pojedynczych przypadków zastosowałbym do udzielenia zamówienia przepisy art. 30 ust. 4 (pod pewnymi warunkami możesz wydzielić z głównego zamówienia, jakim jest ogólnie transport pacjentów, część dotyczącą transportu pacjentów zakowidowanych i zlecić ten transport na podstawie przepisów odpowiednich do wartości zamówienia tej wydzielonej części). Pozdrawiam.
0
2021-11-18 08:43 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy