Forum

Powrót POLSKI ŁAD

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

No hejka ludziska.
co wy sądzicie na temat realizacji inwestycji w tym programie.?
inwestycja wymagająca ewidentnie kilku postepowań. np. budowa hali i dostawa wyposażenia?
lub inwestycja wymagająca wykonania dokumentacji potem RB, do tego jeszcze kilka dodatkowych części dot. powiedzmy innych RB
Jak to ugryźć jak dają jedną promese na jedno postepowanie i koniec
No hejka ludziska. co wy sądzicie na temat realizacji inwestycji w tym programie.? inwestycja wymagająca ewidentnie kilku postepowań. np. budowa hali i dostawa wyposażenia? lub inwestycja wymagająca wykonania dokumentacji potem RB, do tego jeszcze kilka dodatkowych części dot. powiedzmy innych RB Jak to ugryźć jak dają jedną promese na jedno postepowanie i koniec
0
2021-11-18 12:47 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

u mnie wszystko pójdzie w przebudowy dróg więc nie będzie tego problemu. A projekty już mamy zlecone i szczerze to nie wiem czy projekt jest kwalifikowany czy tylko z własnych środków. Myślę, że budowa hali z wyposażeniem to raczej nie kłopot. Ja robię takie inwestycję gdzie np. przebudowuję szkołę i po stronie wykonawcy są też wszystkie meble. Wielobranżowe zamówienia mogą się zdarzać , wtedy prawdopodobnie będzie sporo podwykonawstwa albo konsorcjów ale wykonawcy mają możliwość to udźwignąć
u mnie wszystko pójdzie w przebudowy dróg więc nie będzie tego problemu. A projekty już mamy zlecone i szczerze to nie wiem czy projekt jest kwalifikowany czy tylko z własnych środków. Myślę, że budowa hali z wyposażeniem to raczej nie kłopot. Ja robię takie inwestycję gdzie np. przebudowuję szkołę i po stronie wykonawcy są też wszystkie meble. Wielobranżowe zamówienia mogą się zdarzać , wtedy prawdopodobnie będzie sporo podwykonawstwa albo konsorcjów ale wykonawcy mają możliwość to udźwignąć
0
2021-11-18 13:35 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy